En is for chokoladeelskeren – og alle andre. Isen er med mørk chokolade 70 %, så den smager skønt af chokolade. Isen er lavet mere som en gelato end flødeis og den er derfor ikke så fed i smagen, men chokoladen giver en dejlig blødhed.

Kan du ikke få nok af chokolade, kan du også lave en Ben & Jerrys efterligning med lidt browniestykker i. Skær din brownie ud i små stykker, frys den og rør den i isen efter den har været i ismaskinen.

900 ml

Ingredienser

  • 4 1/2 dl sødmælk
  • 2 1/4 dl piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • 160 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 160 g mørk chokolade, 70 %
  • 2 tsk vaniljepasta

Fremgangsmåde

Varm sødmælk og piskefløde langsomt op i en gryde til det er lige under kogepunktet.

Pisk imens æggeblommer med sukkeret til det er blegt og tykt.

Hæld den varme væske langsomt ned i æggesnapsen, mens der piskes.

Hæld det hele tilbage i gryden, tilsæt salt og varm det op over svag-middel varme til 80 grader (eller til det tykner en lille smule – det må IKKE koge!).

Hæld den varme creme over den finthakkede chokolade og tilsæt vaniljepasta. Rør lidt rundt med en spartel for at starte smelte processen og stavblend så massen til chokoladen er smeltet helt ud i massen.

Sæt iscremen i køleskabet i 12 timer (eller hvad din ismaskine foreskriver) og kør den efterfølgende på ismaskine og sæt den på frys i min. 2 timer før servering.

Tag isen ud lidt før servering, så den kan scoopes.