En lækker og meget svampet efterårskage fyldt med varme krydderier. Kagen er super nem og hurtig at lave og kræver ikke det store udstyr.

Græskarpuréen kan laves på flere måder: enten kan du købe en dåse med det (bare vær sikker på at det er 100 % pure pumpkin og ikke pumpkin pie fyld) eller du kan købe et hokkaidogræskar, skrælle det, skære det ud, koge (ca. 15 min.) eller bage det (1/2 time v. 175 grader) og så stavblende det til en puré. Sørg for at din puré ikke er for vandet; lad den enten dryppe af i en meget finmasket sigte eller spred det ud på en tallerken og dup det med køkkenrulle.

ca. 12 personer

Ingredienser

Kagedej

  • 100 g pekannødder
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk allehånde
  • 1/2 tsk ingefærpulver
  • 1/2 tsk muskatnød
  • 1/4 tsk stødt nellike
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl rapsolie
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 4 æg
  • 200 g brun farin
  • 50 g hvidt sukker
  • 415 g græskarpure

Frosting

  • 115 g blødt smør
  • 360 g flormelis
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 225 g kold flødeost (ikke light)

Pynt

  • ca. 50 g pekannødder

Fremgangsmåde

Rist pekannødderne let på en pande, uden at de tager farve. Hak dem groft.

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. For en 22×30 cm bageform med bagepapir.

I en skål sigter du mel, bagepulver, natron, kanel, allehånde, ingefær, muskatnød, nellike og salt sammen. Vend nødderne i melblandingen. Sæt til side.

I en stor skål kommer du olie, vaniljepasta, æg, brun farin, sukker og græskarpure/revet græskar. Pisk det sammen med et piskeris. Hæld mel-nøddeblandingen i og rør godt rundt til det er blandet helt sammen.
Hæld dejen over i den forberedte bageform og bag kagen midt i ovnen i ca. 30-32 min. eller til en kødnål kommer ren op af kagens midte.

Afkøl kagen lidt i formen og løft den så op på en rist og afkøl helt.

Frosting
Pisk smørret med en elpisker til det er blevet en bleg gul farve.

Sigt halvdelen af flormelissen og vaniljen i smørret. Rør det rundt med en ske til du får inkorporeret det meste af flormelissen (så du undgår en sky af flormelis i hele køkkenet) og pisk det så igen i 3-5 min. Sigt resten af flormelissen i og bland det igen lidt med en ske. Pisk igen.

Tilsæt den kolde flødeost og pisk til frostingen er ensartet. Sæt frostingen i køleskabet indtil du skal bruge den på kagen.

Ved servering
Fordel frostingen over kagen og pynt med pekannødder.