Granola kan indeholde lige det, du har lyst til indenfor gryn, frø, nødder og tørret frugt. Jeg har her sammensæt en lækker sprød granola, men du kan sagtens skifte f.eks. nødderne ud med andre nødder eller den tørrede frugt ud med andet end blåbær og mango.

Ingredienser

  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 1 dl kokosmel
  • 1/2 dl chiafrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 40 g pecannødder
  • 25 g mandler
  • 35 g smør
  • 1 spsk olie (neutraltsmagende, f.eks. rapsolie)
  • 130 g honning
  • 70 g blandet tørret frugt (her brugte jeg tørrede blåbær og mango)
  • 20 g kakaonibs

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 140 grader.

Bland havregryn, kokosmel, chiafrø og solsikkerfrø i en stor skål. Hak pecannødder og mandler groft og kom dem op i skålen.

I en kasserolle smeltes smør, olie og honning sammen. Blandingen skal ikke koge, men komme til lige under kogepunktet (det simrer langs kantens af gryden og under overfladen, men bobler ikke). Hæld blandingen op i skålen og rør godt rundt. Tag en bageplade eller en 35×25 bradepande og hæld granolaen heri. Spred den ud i et tyndt lag og sæt den i ovnen.

Bag i 40 min. eller til det hele er gyldent brunt. Rør i blandingen efter 20 min. og igen 10 min. efter for at få blandingen til at blive ristet hele vejen igennem.

Imens den er i ovnen hakker du din tørrede frugt i lidt mindre stykker. Når granolaen kommer ud af ovnen tilsætter du frugten og kakaonibsne.

Lad den køle helt af før den kommes på et lufttæt glas.