8-10 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 50 g hvedemel (evt. kagemel)
  • 70 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver

    Creme
  • 1/2 vaniljestang
  • 20 g flormelis
  • 200 g flødeost
  • 1/2 L piskefløde
  • 500 g jordbær – vaskede, tørrede og skåret i små stykker (gem lidt til pynt)

    Pynt
  • Lidt af cremen, jordbærene og flormelis

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Forbered en bageplade med bagepapir.

Pisk æg og sukker til en luftig og næsten hvid masse.

Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen og vend det forsigtigt i.

Fordel dejen ligeligt ud over hele på bagepapiret og bag rouladebunden i ca. 8 min.
Imens bunden bager laves endnu et stykke bagepapir og det drysses let med sukker.
Når bunden er bagt vendes bunden på hovedet på bagepapiret med sukker på. Træk forsigtigt det “bagte” bagepapir af og dæk rouladebunden med et viskestykke.

Creme:
Skrab vaniljekornene ud og bland med lidt af flormelissen.

Pisk vaniljesukker, flormelis, flødeost og piskefløde sammen til en creme. Tag lidt creme fra til pynt.

Vend jordbær i.

Samling:
Fjern viskestykket og fordel cremen over rouladebunden og rul rouladen sammen på den lange led. Lad rouladen ligge på samlingen.

Pynt:
Drys med flormelis og kom resten af cremen i en sprøjtepose med en tyl og dekorer rouladen med creme og jordbær.