Opskriften giver hele 24 cupcakes. Du kan sagtens halvere opskriften, hvis du ikke har brug for helt så mange cupcakes. De er bedst på dagen, hvor de er blevet bagt, i forhold til oreokiksen og kiksene i frostingen, da de ellers bliver bløde, men de smager stadig fint.
24 cupcakes
Ingredienser
Chokoladekage:
- 80 g mørk chokolade (70 %)
- 85 g smør
- 2 spsk kakaopulver
- 1/2 dl varmt vand, lige under kogepunktet
- 100 g sukker
- 2 æg
- 1 dl creme fraiche
- 1/2 dl mælk
- 110 g mel
- 1 tsk natron
- 1/4 tsk salt
- 24 oreos
Cream cheese frosting:
- 175 g blødt smør
- 225 g flormelis
- 200 g flødeost
- 1/2 tsk vaniljepasta
- 7 knuste oreo kiks
Pynt:
- 12 oreo kiks, skåret i kvarte
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Forbered ligeledes to cupcakeforme med papirsforme. Læg én Oreo i hver cupcakeform.
Smelt chokolade og smør over vandbad eller i mikroovn. Kom kakaopulveret i en anden skål og bland det med det varme vand. Hæld chokoladesmørret over i kakaoen og rør til sammenblandet.
Pisk sukker og æg sammen til det bliver sejt (5 min.). Hæld chokoladeblandingen op æggesnapsen og vend det rundt til netop sammenblandet.
Bland creme fraiche og mælk og i en anden skål sigtes mel, natron og salt sammen. Tilsæt nu skiftevis mel – mælk – mel – mælk – mel og vend det godt rundt mellem hver tilsætning.
Hæld dejen over oreokiksene i formene. Formene må gerne fyldes næsten helt op.
Bag cupcakes’ne i ca. 15 min. til de springer tilbage ved et let tryk med fingeren. Lad dem køle helt af på en bagerist.
Cream cheese frosting
Pisk smørret i 5 minutter til det bliver helt lyst i farven. Tilsæt flormelis og pisk det ind i smørret. Dernæst kommes flødeost og vaniljepasta i og det piskes godt sammen. Kom cremen i en lukket beholder og sæt den på køl i en 30 min. tid.
Knus oreokiksene i en minihakker. Vend de knuste kiks i flødeostecremen og kom den i en sprøjtepose med den type tylle du ønsker.
Dekorer dine cupcakes med cremen og kvarte oreokiks.