En rigtig julekage. Nogle spiser den med appelsinmarmelade i, men jeg har valgt at bruge abrikosmarmelade. Kagen holder sig godt i flere dage.
14-16 personer
Ingredienser
Dej:
- 100 g smør
- 100 g honning
- 75 g brun farin
- 50 g sukker
- 1 æg
- 1 dl kærnemælk
- 1 tsk natron
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk stødt nellike
- 1/2 tsk fint salt
- 240 gr hvedemel
Smørcreme:
- 125 g blødt smør
- 125 g flormelis
- 1 tsk vaniljepasta
Fyld:
- 1,5 dl abrikosmarmelade
Ganache
- 80 g mørk chokolade, ca. 56 %
- 20 g smør, i mindre stykker
Fremgangsmåde
Dej:
Forvarm ovnen til 150 grader og beklæd bunden af en 22 cm springform med bagepapir.
Kom smør, honning, farin og sukker i en gryde og smelt det under svag varme. Lad blandingen afkøle til den er lunken.
Kom æg og kærnemælk i en skål. Sigt natron, krydderier og hvedemel ned i skålen og tilsæt den lune smør/sukker blanding. Pisk det hele godt sammen med en elmikser.
Hæld dejen over i springformen og bag kagen i ca. 50-55 min. Lad kagen køle af på en bagerist og del den herefter i to bunde.
Smørcreme:
Pisk det bløde smør med en elpisker til det lysner i farven. Tilsæt halvdelen af flormelissen og piske godt i et par minutter. Tilsæt resten og vaniljepastaen og pisk godt til smørcremen bliver lys og luftig.
Samling af kagen:
Fordel abrikosmarmeladen over en nederste bund og herefter smørcremen og læg toppen på.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og kom smøret i og rør rundt til det er smeltet. Fordel ganache over kagen. Lad honningkagen hvile på køl i min. 2 timer inden servering.