En lækker blød brownie med påskestemning. Kraftig chokoladesmag med lommer af marcipan fra påskeæg. En ægte påskebrownie. Skulle du stå i en situation, hvor du har påskeslik og -chokolade tilovers, kan denne opskrift også bruges til at udrydde resterne på den lækker måde.
9 personer
Ingredienser
- 165 g mørk chokolade, 70 %
- 165 g smør
- 135 g hvedemel
- 45 g kakao
- 0,5 tsk bagepulver
- 1/2 tsk fint salt
- 3 æg
- 330 g sukker
- 200 g marcipanpåskeæg, f.eks. Anton Berg
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Forbered en 20x20cm form med bagepapir.
Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret, enten over vandbad eller i mikroovn. Sæt det til side.
Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål. Sæt til side.
Pisk æg og sukker rigtig godt sammen til det lysner meget og volumen fordobles. Pisk chokolade/smørblandingen ind roligt ind i æggesnapsen. Sigt melblandingen i massen og vend det rundt til det er helt blandet sammen.
Hæld dejen i den forberedte form. Knus påskeæggene og fordel dem over brownien. Tryk stykkerne lidt ned i brownien. Bag brownien i 28 min. og lad kagen køle helt af i formen. Den har godt af at sætte sig lidt, så når den er kølet af så pak formen ind og sæt den i køleskabet.