En let og sommerlig kage med en sprød men også marshmallowy marengs, blød vaniljeskum og frisk frugt. Passer perfekt som en sommerdessert. En dessert hvor jeg i hvert fald nemt kan spise et stykke nummer to.

Desuden er den let at lave: den kræver en elpisker, men ellers ikke det store udstyr. Pavlovabunden kan nemt laves dagen i forvejen. Den skal blot pakkes godt ind i husholdningsfilm.

Saml først kagen lige før servering. Hvis du skal gøre det tidligere, så vil jeg sige, at den max skal stå 1 time på køl. Vær opmærksom på, at de mosede hindbær vil farve flødeskummet lidt, hvis det står for længe.

Skulle du have rester af kagen, så kan den godt holde sig i flere dage på køl, men marengsen kan godt væske lidt og flødeskummet bliver mere og mere fast.

8-10 personer

Ingredienser

Pavlova:
  • 5 æggehvider
  • 1 knsp salt
  • 270 g sukker
  • 1 tsk hvid balsamicoeddike
  • 2 tsk majsstivelse
Toppings:
  • 175 g friske hindbær
  • 1 spsk flormelis
  • 1 tsk citronsaft
  • 5 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2-4 stk nektariner (afhængig af deres størrelse)

Fremgangsmåde

Forvarm din ovn til 150 grader. Tegn en 22 cm cirkel på et stykke bagepapir. Vend bagepapiret om og læg det på din bageplade. Sæt til side.

Hæld æggehviderne i en skål sammen med salt og pisk det op med en elpisker til der begynder, at dannes toppe. Tilsæt sukkeret 1 spsk ad gangen, mens du fortsat pisker på fuld kraft. Tilsæt den hvide balsamicoeddike og pisk i 10 min.

Sigt majsstivelsen i marengsen og vend det forsigtigt rundt. Fordel så marengsmassen indenfor din 22 cm cirkel på bagepapiret. Forsøg at glatte siderne med en spartel. Bag marengsen i 1 time. Når den er færdig, så sluk ovnen og sæt en trægrydeske i klemme i ovnlågen og lad pavlovabunden køle af i ovnen (ca. 30-40 min.). Pavlovabunden skal blive helt kold så sæt den evt. på en rist (m. bagepapir) på køkkenbordet.

Toppings:

Mos halvdelen af hindbærerne med en gaffel og bland det med flormelis og citronsaft. Sæt til side.

Pisk fløden sammen med vaniljepastaen til en fast skum. Fordel flødeskummet over pavlovabunden. Fordel de moste hindbær i skefulde over flødeskummet. Skær nektarinerne i mindre stykker og fordel dem og de hele hindbær over kagen. Server straks eller sæt på køl i max 1 time.