Dette er vel det man kan kalde en efterårsdessert – eller sådan som været har været de senere år, en sensommer dessert.

4-5 personer

Ingredienser

  • 340 g æbler 
  • 200 g brombær (friske eller frosne)
  • 75 g mel
  • 1 tsk kardemomme
  • 60 g sukker
  • 15 g brun farin
  • 75 g smør
  • 50 g revet marcipan
Topping
  • Creme fraiche rørt med vanilje, flødeskum eller vaniljeis

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl æblerne og skær dem i både. Læg æblerne i et ovnfastfad (ca. 20 cm) sammen med brombær. Frosne brombær skal bare frosne i fadet.

I en skål blander du mel, kardemomme, sukker, brun farin, smør og marcipan med fingrene, men bland det ikke for meget. Dejen skal være smuldrende. Smuldr dejen over æblerne.

Bag crumblen i ca. 20-25 min. til den er gylden på toppen.

Server varm med enten creme fraiche rørt med vanilje, flødeskum eller vaniljeis.