Dette er vel det man kan kalde en efterårsdessert – eller sådan som været har været de senere år, en sensommer dessert.
4-5 personer
Ingredienser
- 340 g æbler
- 200 g brombær (friske eller frosne)
- 75 g mel
- 1 tsk kardemomme
- 60 g sukker
- 15 g brun farin
- 75 g smør
- 50 g revet marcipan
Topping
- Creme fraiche rørt med vanilje, flødeskum eller vaniljeis
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl æblerne og skær dem i både. Læg æblerne i et ovnfastfad (ca. 20 cm) sammen med brombær. Frosne brombær skal bare frosne i fadet.
I en skål blander du mel, kardemomme, sukker, brun farin, smør og marcipan med fingrene, men bland det ikke for meget. Dejen skal være smuldrende. Smuldr dejen over æblerne.
Bag crumblen i ca. 20-25 min. til den er gylden på toppen.
Server varm med enten creme fraiche rørt med vanilje, flødeskum eller vaniljeis.