En lækker både sprød og saftig cookie med masser af pistacienødder og mørk chokolade.
Cookiedejen skal fryses, før den kan bages for at få den rette struktur i cookien. Det betyder også, at du ikke behøver at bage dem alle sammen med det samme, men har cookies i fryseren til en regnvejrsdag – eller når cookielysten bare lige melder sig. Smart, ikke?
10 stk.
Ingredienser
- 140 g blødt smør
- 75 g brun farin
- 175 g sukker
- 1 æg
- 1 tsk vaniljepasta
- 240 g hvedemel
- 1/2 tsk natron
- 3/4 tsk bagepulver
- 1/4 tsk fint salt
- 70 g usaltede pistacienødder: 50 g finthakkede + 20 g grofthakkede
- 170 g mørk chokolade, 56%, hakket eller i knapper
- 30 g usaltede pistacienødder, finthakkede – til rulning
Fremgangsmåde
Rør smør, brun farin og sukker på en røremaskine med spaden i ca. 5 min. til det er luftigt. Tilsæt ægget og vaniljepasta og rør godt.
Sigt hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen. Sæt til side.
Blend 50 g pistaciekerner fint i en minihakker. Tilsæt de 20 g og hak dem groft. Hæld det hele i melblandingen.
Skru røremaskinen ned på lav hastighed og tilsæt melblandingen. Bland kun til dejen netop har samlet sig.
Tilsæt mørk chokolade og rør igen rundt ved lav hastighed i et par sekunder.
Vej cookie-kugler a ca. 90 g af. Hak de sidste 30 g pistacienødder fint på minihakkeren og hæld det op i en lille skål. Rul hver cookie-kugle i pistacienødderne. Placer dem på et skærebræt eller en stor beholder, hvor de kan stå uden at røre hinanden. Sæt dem i fryseren i min. 3 timer. Når de er helt frosne, kan du pakke dem, som du ikke skal bage nu i en pose eller beholder.
Forvarm ovnen til 175 grader med bagepladen i ovnen.
Placer max. 4 cookiebolde på en bageplade (de flyder meget ud). Bag dem i ca. 18 min.
Lad dem køle af på en rist (først med bagepapiret under og så uden), før du sætter tænderne i dem.