Børnene elsker dem og det er en super kage at have børnene med i køkkenet til. De har egentlig aldrig sagt mig noget – de købte – men de her hjemmebagte kan altså noget. På den måde er de også lidt farlige, fordi man kommer til at spise lidt mange ad gangen.
ca. 200 stk.
Ingredienser
- 125 g smør, stuetemperatur
- 65 g brun farin
- 60 g sukker
- 0,5 dl piskefløde
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk ingefær
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk sort peber, friskkværnet
- 0,5 tsk kardemomme
- 0,25 tsk fint salt
Fremgangsmåde
Pisk smør og sukker sammen. Rør piskefløden i. Læg en sigte over skålen og hæld hvedemel, bagepulver, ingefær, kanel, sort peber, kardemomme og salt i. Sigt det ned i skålen og saml dejen. Dejen skal bare netop være samlet.
Tril dejen ud i lange pølser på tykkelse med en finger og skær 1 cm stykker ud. Tril dem runde og sæt dem på en bageplade med bagepapir med lidt mellemrum.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Bag dem i 9-10 min. til de begynder at tage lidt farve i kanten.
Lad dem køle helt af på en rist og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.