Selvfølgelig skal vi også have en cookie, der udnytter al påskechokoladen! En skøn cookie med både chokolade og marcipan – sprød, chewy og ekstra knas fra sukkerskallerne på æggene.

Det smarte ved denne cookieopskrift er, at du kan fryse cookiekuglerne og når du så har lyst til en cookie, så tager du dem bare direkte ud af fryseren og på en varm bageplade og i en forvarmet ovn og vupti så er der friske cookies.

Er du på jagt efter flere påskegodter, så kan du også tjekke min påskebrownie ud.

12 stk.

Ingredienser

  • 140 g blødt smør
  • 75 g brun farin
  • 175 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 240 g hvedemel
  • 1/2 tsk natron
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk fint salt
  • 80 g chokoladedrage påskeæg
  • 80 g påskeæg med marcipan, f.eks. mini fugleæg
Hold skærm tændt

Fremgangsmåde

Rør smør, brun farin og sukker på en røremaskine med spaden i ca. 5 min. til det er luftigt. Tilsæt ægget og vaniljepasta og rør godt. 

Sigt hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen. Sæt til side.

Skru røremaskinen ned på lav hastighed og tilsæt melblandingen. Bland kun til dejen netop har samlet sig.

Læg et rent viskestykke på et skærebræt og med en savtakket kniv skærer du påskeæggene ud i mindre stykker.

Tilsæt de hakkede påskeæg til dejen og rør igen rundt ved lav hastighed i et par sekunder.

Vej cookiekugler a 70 g af, form dem let og placer dem på et skærebræt med bagepapir på, husk mellemrum mellem dem. Dæk med husholdningsfilm og sæt det i fryseren i 90 minutter.

Læg dem derefter i en frysepose eller en beholder, eller hvis du skal bage nogle af dem: 

Forvarm ovnen og din bageplade til 175 grader.

Tag den varme bageplade ud af ovnen, læg bagepapir over og bag max. 5 cookies med god afstand i mellem ad gangen.

Bag dem så midt i ovnen i 15-16 min. til de bliver meget let gyldne i kanten, men stadig er bløde i midten.

Lad dem køle lidt af på bagepladen, før du lægger dem over på en rist. Enten ved at trække bagepapiret over på risten eller vent til de er blevet faste, så du kan flytte dem.