En lækker, porøs kringle med remonce, vaniljecreme, chokolade og pæreskiver.

To kringlestænger

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 1 dl lunkent vand
 • 1,5 spsk sukker
 • 2 æg
 • 150 g smør, stuetemperatur
 • 1/4 tsk salt
 • 400 g hvedemel
Remonce
 • 110 g sukker
 • 110 g smør, stuetemperatur
Vaniljecreme
 • 3 spsk sukker
 • 1 vaniljestang
 • 2 æg
 • 3 spsk hvedemel
 • 3 dl mælk
Fyld
 • ca. 3 pærer – afhængig af størrelsen
 • 50 g chokoladeknapper
Desuden
 • Æg til pensling
 • Perlesukker
 • 60 g mandler, hakkede

Fremgangsmåde

Opløs gær i lunkent vand og tilsæt sukker, æg og smør og rør rundt. Tilsæt dernæst salt og hvedemel og saml dejen til den er ret ensartet, men smørret skal ikke æltes helt ind i dejen. Lad dejen hæve i en skål under et fugtigt klæde i 1 time.

Imens forberedes remoncen:

Rør sukker og blødt sammen til remoncen og sæt den til side.

og vaniljecremen:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem stængerne. Bland kornene med en smule af sukkeret og kom det, resten af sukkeret i en gryde sammen med æg og mel. Pisk det godt med et piskeris til det er fri for klumper. Tilsæt dernæst mælken, mens der piskes. Sæt gryden over middelhøj varme og lad det langsomt varme op til det begynder at koge. Pisk hele tiden og skru evt. lidt ned undervejs. Lad cremen koge i et par minutter, mens du pisker. Hæld cremen over i en skål og sæt den til side.

Udrulning:

Del dejen i to og drys lidt mel på bordpladen. Rul hver dej ud til en rektangel på ca. 20×40 cm.

Smør remoncen ud på langs af midten af rektanglerne og drys chokoladestykker over. Skær pærerne ud i 3 mm tykke skiver og læg dem ovenpå remonce og chokolade. Fordel tilsidst vaniljecremen ovenpå det øvrige fyld.

Luk hver langside ind over fyldet, den øverste side må gerne lægges ovenpå den anden. Luk enderne op over som en gave. Placer kringlestængerne på hver sin bageplade og dæk dem et fugtigt klæde og lad dem efterhæve i 30 min.

Forvarm ovnen til 225 grader alm. ovn.

Pensl stængerne med æg, drys perlesukker og hakkede mandler over og bag dem én ad gangen i 5 min., hvorefter temperaturen sænkes til 200 grader og kringlen bages videre i 10 min.

Afkøl kringlestængerne på en rist.