En eksotisk og frisk is. Det er vigtigt, at dine mangoer er meget modne eller at du bruger god frossen mango, da din is ellers ikke vil komme til at smage af mango. Is er egentlig ret nemt at lave på en helt almindelig, billig ismaskine. Prøv evt. også min jordbæris, chokoladeis, vaniljeis eller måske ligefrem en risalamandeis.

Husk at fryse din indsats til din ismaskine efter maskinens anvisninger. Min skal fryses 24 timer, før den er klar til brug, men det kan være forskelligt fra mærke til mærke.

Har du ingen ismaskine? Intet problem. Du kan sagtens lave is uden ismaskine. Det kræver blot en lidt anden fremgangsmåde: Pisk fløden til skum og vend den afkølede ægge-mælkecreme i flødeskummet. Sæt den i fryseren og rør ca. hver halve time indtil isen er blevet til en softice, derfra kan den passe sig selv i fryseren.

ca. 900 ml

Ingredienser

  • 4 1/2 dl sødmælk
  • 4 æggeblommer, stuetemperatur
  • 170 g sukker
  • 2 1/4 dl piskefløde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 370 g mangokød i tern (ca. 2 modne mangoer)
  • 1 lime, saft
  • 1 spsk sukker

Fremgangsmåde

Varm sødmælken forsigtigt op i en gryde til det simrer svagt. 

Imens piskes æggeblommer og sukker til det er lyst og sejt. I en tynd stråle hældes mælken i æggesnapsen, mens der piskes hele tiden. 

Hæld det hele tilbage i gryden sammen med fløden, saltet og vaniljepastaen. Varm det forsigtigt op til 82 grader eller til det tykner lidt (det skal blot blive siddende på bagsiden af en træske i et tyndt lag). Det må IKKE koge. Det tager ca. 6-8 minutter.

Tag iscremen af varmen og hæld cremen igennem en sigte ned i en beholder og sæt den på køl i 12 timer eller natten over.

Lav også mangopureen: kom mangotern, limesaft og sukker i en kasserolle og lad det simre under låg til mangoen er mør. Stavblend blandingen og sæt den på køl til den er kølet helt af, ligesom iscremen.

Tag den kolde iscreme og mangopureen ud af køleskabet og vend dem sammen. Hæld det på din ismaskine og kør isen efter maskinens anvisninger. Min tager ca. 30-35 min. så er det blevet til en fin softice. Kom isen i en beholder og sæt den i fryseren et par timer.

Ved servering tages isen ud af fryseren ca. 5-10 min. før den skal spises.