En lækker gammeldagsfastelavnsbolle med lige lidt ekstra: flødeskum og rabarberkompot. Samtidig er der stadig remonce og vaniljecreme i.

20 stk.

Ingredienser

Dej
  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl mælk
  • 15 g sukker
  • 1 æg
  • 150 g smør, stuetemperatur, i mindre stykker
  • ca. 550 g hvedemel
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemomme (kan udelades)
Creme
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk vaniljepasta
Remonce
  • 65 g marcipan
  • 50 g smør, stuetemperatur
Fyld
  • Rabarberkompot af 200 g rabarber og 50 g rørsukker
  • 5 dl piskefløde
Pynt
  • Flormelis

Fremgangsmåde

Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg og smør.

I en anden skål blandes mel, salt og kardemomme. Hæld melet og krydderierne i det våde, saml dejen og ælt godt. Lad dejen hæve i 1 time med et fugtigt viskestykke over.

Creme og remonce: 

Kog cremen: kom æg, sukker og mel i en gryde og rør det godt sammen med et piskeris. Tilsæt lidt mælk og pisk igen og tilsæt så resten af mælken. Sæt gryden over middelhøj varme og lad det tykne og koge op under konstant piskning. Lad det koge i 1 minuts tid. Sluk for varmen og tilsæt vaniljepasta og rør det ind i cremen. Hæld cremen i en beholder, dæk den direkte på overfladen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet.

Remonce: bland marcipan og smør godt. Det er nemmest med hænderne, selvom du bliver fedtet. Det gælder om, at der ikke er nogle klumper af marcipan i remoncen. Sæt den til side.

Samling af bollerne:

Rul dejen ud til en rektangel på 50×40 cm. Skær 10×10 cm firkanter. Fordel remonce og creme (i den rækkefølge) ligeligt på midten af alle firkanterne.

Saml firkanternes fire hjørner over fyldet. Klem siderne sammen, fold hver af de sammenklemte ender ind mod midten af bollen og sæt bollen på samlingen på en bageplade. Gentag med alle firkanterne. Lad bollerne efterhæve på pladsen i 30 min. under et fugtigt viskestykke.

Forvarm ovnen til 200 grader. Pensl med vand og bag bollerne i 15-18 min. 

Lad bollerne køle helt af på en rist.

Fyld:

Kog rabarber og rørsukker sammen til du kan mose rabarberstykkerne. Lad det køle helt af.

Pisk fløden til flødeskum og kom det i en sprøjtepose.

Pynt:

Ved servering skærer du toppen af bollerne og sprøjter flødeskumsdutter rundt langs kanten og midten fyldes med rabarberkompot. Læg låget på flødeskummet og drys flormelis over bollen.

Følg med på de sociale medier: