En lækker blød brownie med påskestemning. Kraftig chokoladesmag med lommer af marcipan fra påskeæg. En ægte påskebrownie. Skulle du stå i en situation, hvor du har påskeslik og -chokolade tilovers, kan denne opskrift også bruges til at udrydde resterne på den lækker måde.

9 personer

Ingredienser

  • 165 g mørk chokolade, 70 %
  • 165 g smør
  • 135 g hvedemel
  • 45 g kakao
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk fint salt
  • 3 æg
  • 330 g sukker
  • 200 g marcipanpåskeæg, f.eks. Anton Berg

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Forbered en 20x20cm form med bagepapir.

Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret, enten over vandbad eller i mikroovn. Sæt det til side.

Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål. Sæt til side.

Pisk æg og sukker rigtig godt sammen til det lysner meget og volumen fordobles. Pisk chokolade/smørblandingen ind roligt ind i æggesnapsen. Sigt melblandingen i massen og vend det rundt til det er helt blandet sammen.

Hæld dejen i den forberedte form. Knus påskeæggene og fordel dem over brownien. Tryk stykkerne lidt ned i brownien. Bag brownien i 28 min. og lad kagen køle helt af i formen. Den har godt af at sætte sig lidt, så når den er kølet af så pak formen ind og sæt den i køleskabet.