Rabarbere har sådan en dejlig friskhed og det er netop dén de her tilfører en klassisk kringle og gør den forårs eller sommmeragtig.

2 kringlestænger

Ingredienser:

Dej:
  • 25 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 1 1/2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 400 g hvedemel
  • 1/4 tsk salt
  • 150 g blødt smør
Remonce
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1/4-1/2 tsk kardemomme
  • 50 g marcipan
Rabarberfyld:
  • 250 g friske rabarber, skåret i små stykker
  • 1 spsk majsstivelse
Pynt:
  • 2 spsk perlesukker
  • 20 g hakkede mandler og/eller pistacienødder

Fremgangsmåde:

Opløs gær i lunkent vand og sukker. Tilsæt æg og rør kort rundt. Tilsæt mel, salt og smør og rør til dejen samler sig. Lad dejen hæve i 1 time med et fugtigt klæde over.

Remoncen: Kom sukker, smør og kardemomme i en skål og riv marcipanen ned i. Bland det godt sammen til der ikke er nogle marcipanklumper. Sæt det til side. I en anden skål blander du rabarberstykkerne med majsstivelsen.

Dejen deles i to og de rulles begge ud til 20 cm brede, 40 cm længde (ca. 3 mm tyk). Fordel remoncen ned langs midten af stangen, ca. 1/3 af bredden, og læg derefter rabarberstykkerne oven på. Skær siderne i striber i en 45 graders vinkel. Skær næsten helt ind til remoncen, men ikke helt. Flet nu dejstriberne ind over fyldet skiftevis den ene og den anden side. Enderne klemmes sammen. Læg stængerne på tværs på hver sin bageplade, dæk dem med opvredne viskestykker og lad dem hæve i 30 min. 

Forvarm ovnen til 225 grader. 

Pensl stængerne med æg og drys med perlesukker og hakkede mandler/pistaciekerner. Bag én stang ad gangen i først 5 min. og sænk så temperaturen til 200 grader. Bag videre i ca. 15 min.

Lad stængerne køle ned på en rist.