Chocolate cookies – nogle kalder dem også double chocolate cookies pga. kakaoen og chokoladen. Jeg har længe ville lave sådan en opskrift, da min datter, og egentlig også jeg selv, ikke er så vild med chocolate chip cookies. Min datter elsker chokolade og hun kan vældig godt lide mine brownie cookies, men det er jo ikke en “rigtig” cookie; den er ikke sprød, blød og chewy på samme tid (men den er god!). Så min mission var at lave en ægte chokoladecookie til hende og det lykkedes. Selv synes jeg også vældig godt om denne (har spist alt for mange under denne proces), men min favorit er jo nok stadig min hindbær og hvid chokolade cookie.

Frysetip:

Skal du ikke lige bruge 10 cookies? Intet problem. Cookiesne skal fryses rå, så du bager blot det antal cookies du har brug for/lyst til og lader resten blive i fryseren. Når dine cookiekugler er frosne, så kom dem i en frysepose eller en beholder. Så har du altid cookies lige ved hånden. Når du får lyst til en cookie, eller får uventede gæster, følger du blot bagemetoden i opskriften her: forvarm ovn og plade.

10 stk.

Ingredienser

 • 140 g blødt smør
 • 75 g brun farin
 • 175 g sukker
 • 1 æg
 • 1 æggeblomme
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • 210 g hvedemel
 • 30 g kakaopulver
 • 1/2 tsk natron
 • 3/4 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk fint salt
 • 150 g chokoladeknapper, ca. 56 %

Fremgangsmåde

Rør smør, brun farin og sukker på en røremaskine med spaden i ca. 5 min. til det er luftigt, eller pisk det med en elpisker. Tilsæt æg, æggeblomme og vaniljeekstrakt og rør godt. 

Sigt hvedemel, kakao, natron, bagepulver og salt sammen i en separat skål. Sigt, igen, de tørre ingredienser i dejen og bland på lav hastighed til dejen netop har samlet sig. 

Tilsæt chokoladeknapper og rør igen rundt ved lav hastighed i et par sekunder.

Form 10 kugler a 85 g hver og placer dem på et skærebræt, husk mellemrum mellem dem. Dæk med husholdningsfilm og sæt det i fryseren i 90 min.

Forvarm ovnen og din bageplade til 175 grader.

Tag den varme bageplade ud af ovnen, læg bagepapir over og bag max. 5 cookies med god afstand i mellem ad gangen. Læg 5 chokoladeknapper på hver af de frosne cookie kugler og bag dem så midt i ovnen i 16 min.

Skal du ikke bruge 10 cookies? Se mit frysetip ovenfor.

Lad cookies køle næsten helt af på pladen (de er for bløde til at rykke på) og derefter på en rist.