En lækker både sprød og saftig cookie med masser af pistacienødder og mørk chokolade.

Cookiedejen skal fryses, før den kan bages for at få den rette struktur i cookien. Det betyder også, at du ikke behøver at bage dem alle sammen med det samme, men har cookies i fryseren til en regnvejrsdag – eller når cookielysten bare lige melder sig. Smart, ikke?

10 stk.

Ingredienser

  • 140 g blødt smør
  • 75 g brun farin
  • 175 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 240 g hvedemel
  • 1/2 tsk natron
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk fint salt
  • 70 g usaltede pistacienødder: 50 g finthakkede + 20 g grofthakkede
  • 170 g mørk chokolade, 56%, hakket eller i knapper
  • 30 g usaltede pistacienødder, finthakkede – til rulning

Fremgangsmåde

Rør smør, brun farin og sukker på en røremaskine med spaden i ca. 5 min. til det er luftigt. Tilsæt ægget og vaniljepasta og rør godt. 

Sigt hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen. Sæt til side.

Blend 50 g pistaciekerner fint i en minihakker. Tilsæt de 20 g og hak dem groft. Hæld det hele i melblandingen.

Skru røremaskinen ned på lav hastighed og tilsæt melblandingen. Bland kun til dejen netop har samlet sig. 

Tilsæt mørk chokolade og rør igen rundt ved lav hastighed i et par sekunder.

Vej cookie-kugler a ca. 90 g af. Hak de sidste 30 g pistacienødder fint på minihakkeren og hæld det op i en lille skål. Rul hver cookie-kugle i pistacienødderne. Placer dem på et skærebræt eller en stor beholder, hvor de kan stå uden at røre hinanden. Sæt dem i fryseren i min. 3 timer. Når de er helt frosne, kan du pakke dem, som du ikke skal bage nu i en pose eller beholder.

Forvarm ovnen til 175 grader med bagepladen i ovnen.

Placer max. 4 cookiebolde på en bageplade (de flyder meget ud). Bag dem i ca. 18 min.

Lad dem køle af på en rist (først med bagepapiret under og så uden), før du sætter tænderne i dem.