Eller Amerikansk Brunsviger, som vi kaldte det, da jeg var barn. Dengang brød jeg mig ikke om kokos på toppen, så vi bagte den altid med havregryn. Denne opskrift giver en lækker svampet kage.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 50 g smeltet smør eller 1 spsk olie
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl vand

Kokosmasse

  • 125 g smør
  • 1/2 dl vand
  • 100 g kokosmel (eller havregryn)
  • 250 g brun farin

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pisk sukker og æg godt sammen til massen bliver en lys og lidt sej æggesnaps. Tilsæt smør/olie og pisk den godt ind i æggemassen. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i skiftevis med vand (tørt – vådt – tørt – vådt – tørt).

Hæld dejen i en smurt eller bagepapirbeklædt bageform (ca 22×30 cm) og bag den i 20-25 min. En træpind skal komme op uden dejrester.

Mens kagen bager smeltes kokosmassen i en kasserolle ved svag-middel varme. Når kagen er bagt færdig, hældes den smeltede kokosmasse ud over kagen og den sættes i ovnen igen i ca. 3 min. Hvis kagen ikke er bagt færdig i første omgang, vil den kollapse, når remoncen hældes over. Lad kagen afkøle lidt og server den lun.