Det her er den bedste og mest svampede banankage, jeg nogensinde har smagt! Opskriften er fra Nikolaj Kirks Hverdagsmad – en rigtig god kogebog, i øvrigt.

Hvis du ikke kan finde modne bananer i supermarkedet så fortvivl ikke. Du kan tænde ovnen på grill og lægge bananerne med skræl ind i varmen i nogle minutter. Så er der pludselig modne bananer 

Jeg kan godt lide chokolade i min banankage, så jeg har tilføjet lidt her.

10 personer

Ingredienser

  • 6 æg
  • 350 g sukker
  • 1 vaniljestang, kornene (eller 1-1 1/2 tsk vaniljesukker)
  • 200 g smeltet smør, lunt
  • 250 g mel
  • 15 g bagepulver
  • 6 modne bananer
  • 50-100 g mørk chokolade, hakket

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk æg, sukker og vanilje lyst og luftigt. Hæld det smeltede smør langsomt i æggeblandingen under omrøring. Sigt mel og bagepulver i, lidt ad gangen. Mos bananerne og vend dem og chokoladestykkerne i dejen.

Hæld dejen i en smurt eller bagepapirsbeklædt bageform og bag den i ca. 45 min. nederst i ovnen. Kagen skal være fast og et træspyd skal komme op uden rå dej.

OBS! Jeg bruger en brødform til at lave banankage og så skal kagen have noget længere i ovnen. I min ovn bliver det til 1 time 15 min. Men igen, test med et træspyd.