12 stk.

Ingredienser

Jordbærpure

  • 160 g frosne jordbær
  • 1 spsk flormelis
  • 3 hele peberkorn

Cupcake

  • 125 g mel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 125 g sukker
  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 2 æg
  • 2 spsk mælk
  • ca. 2-3 spsk jordbærpure

Frosting

  • 3 æggehvider
  • 135 g sukker
  • 200 g smør, stuetemperatur
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • 1/4 lime, saften herfra
  • 4-5 spsk jordbærpure

Fremgangsmåde

Jordbærpure
Kom jordbær og vand i en kasserolle og lad det koge op. Når jordbærerne er tøede, stavblendes de. Tilsæt flormelis og peberkorn og lad det koge ind til de tykner.

Tag det af varmen og kom det i en bøtte med låg. Sæt det i køleskabet.

Cupcakes
Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Sæt 12 papirforme i en muffinform.

Sigt mel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker ned i røreskålen. Tilsæt sukker, smør og æg. Rør dette godt sammen på medium hastighed med spaden til røremaskinen. Rør i ca. 1 minut til dejen har samlet sig. Skru ned for hastigheden og tilsæt mælken. Rør igen ved medium hastighed i ca. 1 minut.

Kom to spiseskefulde jordbærpure ovenpå dejen. Rør ikke rundt. Med to spiseskeer samler du lidt af pureen og dej op, så der kommer en marmorering i kagen. Fordel dej med pure i alle formene, ca. 3/4 . Hvis du løber tør for pure, kan du tilsætte lidt mere.

Bag kagerne i 20-22 min. til de springer tilbage ved et let tryk. Lad kagerne afkøle på rist.

Frosting
Bring lidt vand i kog i en kasserolle. I en varmefast skål kommer du æggehvider og sukker. Sæt skålen over vandbadet og pisk i æggehvider og sukkeret til sukkeret er smeltet (ca. 60 grader). Mærk efter med fingrene om det er sukkerkrystaller. Massen skal føles helt glat mellem fingrene.

Hæld massen over i glas- eller metalrøreskålen til din røremaskine og pisk massen på høj hastighed til den er kølet ned. Skålen må ikke føles varm udenpå, når du rører ved den. Skru en lille smule ned for hastigheden. Tilsæt smørret lidt efter lidt, mens at maskinen stadig pisker. 
Det er helt normalt at cremen skiller nu. Bliv ved med at piske ved høj hastighed og den vil samle sig igen. 
Tilsæt vanilje, lime og jordbærpure og pisk videre på høj hastighed i 30 sek.-1 minut. Nu skulle du gerne have en lækker smørcreme.