Her har vi kagen (og cremen), som min morfar elskede. Min mormor lavede dem i massevis. Det er også en dejlig kage og en skøn creme – jeg har lyst til at lave kagen bare for at få cremen.

Kagen er her pyntet som en påskekage, men det kan jo naturligvis bare udelades.

12 personer

Ingredienser

Gulerodskage

  • 200 g sukker
  • 2 dl olie
  • 4 æg
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljepaste
  • 4 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 400 g gulerødder (ca 4-5 stk), fintrevne
  • 60 g rosiner
  • 50 g hasselnøddekerner, finthakkede

Flødeostecreme

  • 120 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 200 g flødeost, kold

Krystalliseret chokolade

  • 50 g sukker
  • 50 g vand
  • 50 g lys eller mørk chokolade

Bunny butt

  • 70 g marcipan
  • 1 tsk blåbærspulver

Pynt

  • Påskeæg

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Spænd et stykke bagepapir over bunden af en 22 cm springform.

Sukker og olie piskes godt. Æggene tilsættes ét ad gangen og piskes godt til det er let og skummende. Mel, bagepulver, vaniljepaste, bagepulver, salt og kanel sigtes sammen i en anden skål og vendes forsigtigt i æggemassen. Gulerødder, rosiner og hasselnødder vendes i.

Hæld dejen i springformen og bag kagen i midten af ovnen i 45-50 min., eller til en kødnål kommer op ad kagen uden rå dej.

Flødeostecreme
Pisk det bløde smør godt igennem med en elpisker. Tilsæt halvdelen af flormelissen og pisk det sammen. Tilsæt resten af flormelissen og vaniljesukkeret og rør det godt igennem. Tilsæt halvdelen af flødeosten og rør det ud, så der ingen smørklumper er. Tilsæt resten af flødeosten og pisk det ind i cremen. Dæk skålen og sæt cremen på køl.

Krystalliseret chokolade
Kom sukker og vand i en gryde. Bring det i kog og lad det komme op på 130 grader (her er det nødvendigt med et termometer). Når siruppen når de 130 grader, tager du gryden af varmen, tilsætter chokoladen og begynder med det samme at piske med en elpisker. Pisk kun kort tid. Chokoladen smelter ind i siruppen og krystalliseres og så har du din “jord” til den søde kaninrumpe.

Bunny butt
Tag 6 g marcipan fra til kaninens fødder og del klumpen i to lige store dele. Form fødderne.

Tag 7 g marcipan fra til halen og trædepuderne og farv det med blåbærpulveret. Tag herfra 5 g og form en kugle (halen). Af de resterende to gram formes trædepuder og tæer.

Af resten af marcipanen former du en stor kugle. Tryk den ene side flad og form så kaninrumpen. Sæt fødder og hale på.

Samling af kagen
Rør en gang i cremen. Placer kagen på dit serveringsfad. Smør kagen op med flødeostecremen. Lad en “jordbunke” til kaninrumpen og placer kaninen i den. Pynt med påskeæg.