En tyk og luftig pandekage. De er perfekte til et brunchbord eller en dejlig søndag morgen. Og så er de uden tilsat sukker.

ca. 12 stk.

Ingredienser

  • 250 g ricotta
  • 1 1/4 dl mælk
  • 3 æg, delt
  • 110 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • Jordbær
  • Chokoladesauce eller Nutella

Fremgangsmåde

Bland ricotta, æggeblommer og mælk. Sigt mel, bagepulver og salt i. Rør dejen til den er glat. 
Pisk æggehviderne i en anden skål til toppe opstår og vend hviderne i dejen.
Kom lidt olie på en pande (hvis nødvendigt, afhænger af panden). Lav pandekager af 2 spsk dej per pandekage. Steg ved middelvarme til pandekagerne er gyldne, ca. 2-3 min. på hver side.

Server med friske jordbær og evt. Nutella eller chokoladesauce.