Mmm, pandekager med is, syltetøj, sirup, sukker, banan/chokosauce etc. etc. Er der noget bedre end at lave en stor stak pandekager (som denne opskrift vil give dig) og spise dem som aftensmad? Elskede det som barn og elsker det stadig.

Ingredienser

ca. 25 stk.

  • 400 g hvedemel
  • 1 L kærnemælk
  • 3 æg
  • 2-3 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl mælk
  • 25 g smør, smeltet

Fremgangsmåde

Kom mel i en stor skål og tilsæt kærnemælk lidt efter lidt, så du får rørt klumperne ud. Tilsæt et æg ad gangen og rør godt. Tilsæt vaniljesukker. Tilsæt de 3 dl mælk, så skulle dejen gerne have den rette konsistens – dejlig lind – ellers tilsæt lidt mere mælk. Tilsæt tilsidst den smeltede smør og sæt dejen i køleskabet i ca. 30 minutter.

Tag dejen ud og rør rundt. Bag så løs. Læg de færdige pandekager på et fad og dæk med stanniol for at holde dem varme.

Guf løs!