
Jeg følte mig rigtig kreativ i køkkenet i går og pludselig fik jeg en umådelig lyst til lemon curd. Det er ikke svært, men tager vel omkring 1/2 time at lave. Duften af citron er helt fantastisk og smagen … Mums!
Folk skriver om at der dannes små hvide stykker af æggehvide i deres lemon curd, men det er simpelthen, fordi deres vandbad har været for varmt, da de satte skålen over.
Ingredienser
- 2 store æg
- 100 g sukker
- 1/2 dl friskpresset citronsaft
- 1/2 spsk fintrevet citronskal
- 55 g smør, skåret i små tern
Fremgangsmåde
Rør æg, sukker, citronsaft og -skal sammen i en varmesikker skål og sæt den over et simrende vandbad. Tilsæt smørret langsomt i æggemassen under omrøring.
Rør i massen i ca. 5 minutter, mens den tykner. Tag den af varmen, når curd’en bliver siddende på bagsiden af en teske. Hæld den gennem en sigte og på et skoldet glas og opbevar den i køleskabet, hvor den vil tykne yderligere.
Den kan holde sig 1 uges tid i køleskabet.