Jeg følte mig rigtig kreativ i køkkenet i går og pludselig fik jeg en umådelig lyst til lemon curd. Det er ikke svært, men tager vel omkring 1/2 time at lave. Duften af citron er helt fantastisk og smagen … Mums!

Folk skriver om at der dannes små hvide stykker af æggehvide i deres lemon curd, men det er simpelthen, fordi deres vandbad har været for varmt, da de satte skålen over.

Ingredienser

  • 2 store æg
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl friskpresset citronsaft
  • 1/2 spsk fintrevet citronskal
  • 55 g smør, skåret i små tern

Fremgangsmåde

Rør æg, sukker, citronsaft og -skal sammen i en varmesikker skål og sæt den over et simrende vandbad. Tilsæt smørret langsomt i æggemassen under omrøring.

Rør i massen i ca. 5 minutter, mens den tykner. Tag den af varmen, når curd’en bliver siddende på bagsiden af en teske. Hæld den gennem en sigte og på et skoldet glas og opbevar den i køleskabet, hvor den vil tykne yderligere.

Den kan holde sig 1 uges tid i køleskabet.

Følg med på de sociale medier: