Jeg følte mig rigtig kreativ i køkkenet i går og pludselig fik jeg en umådelig lyst til lemon curd. Det er ikke svært, men tager vel omkring 1/2 time at lave. Duften af citron er helt fantastisk og smagen … Mums!

Folk skriver om at der dannes små hvide stykker af æggehvide i deres lemon curd, men det er simpelthen, fordi deres vandbad har været for varmt, da de satte skålen over.

Ingredienser

  • 2 store æg
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl friskpresset citronsaft
  • 1/2 spsk fintrevet citronskal
  • 55 g smør, skåret i små tern

Fremgangsmåde

Rør æg, sukker, citronsaft og -skal sammen i en varmesikker skål og pisk det sammen med et piskeris. Sæt skålen over et simrende vandbad og rør hele tiden med piskeriset. Når massen begynder at være varmet op, så tilsættes smørret lidt ad gangen under stadig omrøring.

Rør i massen i ca. 5 minutter efter at alt smørret er tilsat og smeltet og lad den tykner. Tag den af varmen, når curd’en bliver siddende på bagsiden af en teske. Hæld den gennem en sigte og på et skoldet glas og opbevar den i køleskabet, hvor den vil tykne yderligere.

Den kan holde sig 1 uges tid i køleskabet.