Søndag morgen havde jeg virkelig lyst til pandekager, men der var ikke lige noget i køleskabet til de pandekager, jeg plejer at lave. Til gengæld havde jeg modne bananer, så jeg kastede mig ud i nogle bananpandekager. Resultatet blev en tyk pandekage, der smager lidt af banankage – især hvis man spiser den med nutella. Den er fri for tilsat sukker, men sød pga. de modne bananer, så man kan sagtens bare spise dem som en snack for sig selv. De er et sikkert hit på søndags morgenbordet.

ca. 12 stk. – afhængig af størrelsen

Ingredienser

 • 2 æg
 • 2 store, modne bananer, mosede (eller 3 små)
 • 1 tsk vaniljepasta
 • 1/2 tsk kanel
 • 1/4 tsk salt
 • 1/2 dl fuldkornsmel, f.eks. rugmel, hvid hvede, fuldkornshvedemel
 • 2 1/2 dl hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk natron
 • 1 dl yoghurt eller kærnemælk
 • 1 dl mælk

Fremgangsmåde

Pisk ægget let med et piskeris og tilsæt de mosede bananer, vanilje, kanel, salt, fuldkornsmel, hvedemel, natron og bagepulver. Tilsæt de to slags mælkeprodukter under sammenrøringen, lidt efter lidt.

Varm en pande op – evt. med lidt smør på, hvis du ikke stoler helt på din pande – ved middel varme. Lav små pandekager på panden og lad dem stege i ca. 2 min. på hver side (vend når der kommer luftbobler på oversiden).

Hold de færdige pandekager varme i ovnen eller under et stykke stanniol på et fad, mens resten steges.

Server med nutella, sirup, marmelade, sukker, eller ligefrem is.