Søndag morgen havde jeg virkelig lyst til pandekager, men der var ikke lige noget i køleskabet til de pandekager, jeg plejer at lave. Så kom jeg i tanke om nogle “bananfritter” min veninde havde lagt et billede af på Facebook. Jeg blev enig med mig selv om at lave min egen slags og det blev så til disse banan pandekager: en tyk pandekage, der smager lidt af banankage – især hvis man spiser den med nutella.

ca. 16 stk.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 modne bananer, mosede
  • 1 tsk vaniljeekstrakt/essens
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/4 tsk salt
  • 2 spsk mandelmel
  • 1/2 dl rugmel
  • 2 1/2 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk (eller kærnemælk eller yoghurt)

Fremgangsmåde

Pisk ægget og tilsæt bananerne, vanilje, kanel, salt, mandelmel, rugmel, mel og bagepulver. Tilsæt mælken under sammenrøringen lidt efter lidt.

Varm en pande op – evt. med lidt olie på, hvis du ikke stoler helt på din pande. Lav tre små pandekager på panden og lad dem stege i ca. 1 min. på hver side (vend når der kommer luftbobler på oversiden).

Hold de færdige pandekager varme i ovnen eller under et stykke stanniol på et fad, mens resten bliver til.

Server med nutella, sirup, marmelade, sukker eller ligefrem is.

Følg med på de sociale medier: