Her er en opskrift, som jeg ikke rigtig ved om man overhovedet kan kalde en opskrift, eftersom der ikke er nogle mål på ingredienserne. Det er svært at lave en opskrift på æblekage. Det hele afhænger af hvor sure eller søde de æbler du bruger er. Men som sådan kan alle æbler bruges, også madæbler 

Jeg fyldte min 2,5 L gryde med æblestykker, bare for at give en idé om mængden af æbler, du skal bruge.

Du kan også spise æblekagen med makroner istedet for rasp, men husk så, at æblemosen ikke skal laves lige så sød.

4-6 personer

Ingredienser

  • 10-15 æbler, ca. afhængig af størrelse
  • Sukker, rigeligt
  • 2-3 tsk vaniljesukker

Rasp

  • 100 g rasp
  • 10 g sukker

TIlbehør

  • Flødeskum

Fremgangsmåde

Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i mindre stykker og kom dem op en gryde. Dæk bunden af gryden med et lille lag vand, så æblerne ikke brænder på. Sæt gryden på komfuret og bring æblerne i kog.

Lad dem simre ved svag-middel varme indtil alle æblestykkerne er blevet til mos. Tilsæt sukker. Der skal mere til end man tror. Smag til indtil æblemosen er blevet sød. Tag gryden af varmen. Tilsæt vaniljesukkeret og lad mosen køle af.

Rasp
Kom rasp og sukker på en pande og tænd på mellem-høj varme. Rør rundt i raspet med en palet. Det går lige pludselig stærkt, så sørg for at være over det hele tiden. Skru lidt ned, når raspen begynder at tage farve. Rist rapsen til den er gylden.

Tag det af varmen og kom det op i en bred skål. Rør i det en gang i mellem indtil det er afkølet, ellers bliver det én stor klump.

Server æblemos, rasp og flødeskum i enten portionsanretninger eller laglagt i én stor glas skål.