“Hvad kan jeg komme æbler i?” er min hyppigste tanke i øjeblikket. Jeg kom så til at tænke på kanelsnegle. Æble og kanel går jo altid godt sammen, så mon ikke en æble-kanelsnegl ville være et hit? Her er en udmærket opskrift på æble-kanelsnegle til alle dem, der ligesom mig har bugnende æbletræer i haven.

Jeg er vild med kanelsnegle og var faktisk lidt skeptisk overfor denne opskrift. Jeg spekulerede lidt over om dejen og kunne blive ordentligt bagt med sådan en omgang æblemos rullet rundt om. Det var dog intet problem  Her var også en lejlighed til at få prøvet nogle frysetørrede bær, som alle er så vilde med.

Opskriften er skrevet til røremaskine, men den kan selvfølgelig ordnes ved god gammeldags æltning. Jeg må sige, at jeg foretrækker faktisk den mere hands-in metode. Der er ikke noget bedre end at have hænderne i en gærdej med masser af smør. Jeg vil da også godt indrømme, at jeg tog dejen ud af maskinen tilsidst for ligesom at få lidt mere føling med den. Det er nemmere at mærke med hænderne om dejen er ‘glat og smidig’ end med øjnene.

Sneglene skal ikke efterhæve og derfor er det en god idé at skære dem lidt tykke (i hvert fald, hvis man gerne vil have en ordentlig størrelse snegl – og hvem vil ikke det ).

14-16 stk.

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 2 dl mælk
 • 4 spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 1 æg
 • 100 g blødt smør
 • ca. 400 g hvedemel

Remonce

 • 75 g blødt smør
 • 1 spsk kanel
 • 1/2 tsk kardemomme
 • 6 spsk rørsukker
 • 3 spsk brun farin
 • ca. 1 1/5 dl æblemos
  (6-8 æbler afhængig af størrelse skrælles og kernehusene fjernes. Skær dem i mindre stykker og kog dem med en lille smule vand – bare så bunden af gryden lige er dækket – samt 1 spsk rørsukker. Når æblerne er kogt ud og gryden taget af varmen tilsættes 1 tsk vaniljesukker. Lad det afkøle helt)
 • Sammenpisket æg til pensling

Pynt

 • Glasur og evt. frysetørrede jordbær eller hindbær

Fremgangsmåde

Lun mælken i en kasserolle til det er “lillefinger-varmt”. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt herefter sukker, salt og æg og rør ved lav hastighed på røremaskinen. Skær smørret i små tern og kom dem i skålen. Tilsidst tilsættes melet lidt efter lidt. Rør godt – i 5 minutter – når dejen er glat og smidig, sættes den til hævning i 1 time under et fugtigt viskestykke.

Forvarm ovnen til 210 grader.

Bland smør, kanel, kardemomme, sukker og brun farin i en skål.

Drys bordet let med mel og slå dejen ned. Del den i to. Rul dem ud en ad gangen til en ca. 15 × 25 cm rektangel (den må gerne være lidt tyk). Smør halvdelen af remoncen på rektanglen. Herefter påsmøres halvdelen af æblemosen. Laget skal ikke være for tykt.

Rul dejen på en korte led. Skær ca. 8 snegle og før den løse ende ind under sneglen. Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter.

Lad dem afkøle på en rist og pynt med glasur og evt. frysetørrede jordbær eller hindbær.