Så blev det juletid. Faktisk er den jo halvt ovre allerede, desværre. Men jeg er altså først kommet til konfekten nu. Dette stykke konfekt er ret anderledes end hvad man ellers får her ved juletid. Det er dejligt friskt pga. syrligheden fra citronen. Så et lidt anderledes stykke konfekt til konfektskålen på julebordet, der gør en i stand til lige at klemme et ekstra stykke ned.

ca. 24 små kugler

Ingredienser

  • 200 g ren rå marcipan
  • Saft og skal fra 1/2 øko citron
  • 40 g usaltede pistacienødder
  • ca. 175 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Ælt marcipanen sammen med saft og skal fra citronen. Hak pistacienødderne meget fint og læg dem i en lille skål.

Bring et vandbad i kog og tag det af varmen. Sæt skålen med 1/3 del af chokoladen over det varme vand og lad skålen varme op og chokoladen smelte. Tag det af vandbadet og smelt resten af chokoladen.

Dyp nu en kugle i chokoladen. Brug to gafler til at holde styr på den. Læg den straks over i pistacienødderne. Drys lidt nødder over kuglen og skub den rundt i nødderne ved hjælp af en tredje gaffel. Sæt kuglen på et stykke bagepapir og lad den tørre.

Opbevar i en kagedåse eller et glas.

Følg med på de sociale medier: