Her er en ægte klassiker i min familie. Vi har lavet dette stykke konfekt så længe jeg kan huske. Det minder mig om dengang, jeg var en lille pige, som stod i min mormor og morfars køkken sammen med min mormor og dyppede masser og masser af marcipan og nougatsnitter i chokolade. Der blev også lavet et par stykker uden chokolade til min morfar. Det er det dejlige ved julen; den er fyldt med barndomsminder.

Nu er jeg faktisk ikke den store nougatelsker, så jeg kommer kun et tyndt lag på. Hvis du er helt vild med nougat, skal du nok bruge noget mere nougat end opskriften her siger.

ca. 30 stk.

Ingredienser

  • 200 g ren rå marcipan
  • 110 g koldt nougat
  • 200 g mørk chokolade
  • ca. 1/2 pakke orangegrene

Fremgangsmåde

Skær marcipanen i ca. 1/2 cm tykke skiver. Læg skiverne ud enkeltvis. Skær dernæst nougatskiver ud og læg dem oven på hvert sit stykke marcipan. Tryk det lidt ned på marcipanen. Skær hver snitte i to. Skær orangegrenene midt over.

Bring et vandbad i kog og tag det af varmen. Sæt skålen med 1/3 del af chokoladen over det varme vand og lad skålen varme op og chokoladen smelte. Tag det af vandbadet og smelt resten af chokoladen.

Dyp en snitte i chokoladen. Tag den op ved hjælp af to gafler. Hav snitten på den ene gaffel og bank den forsigtigt på den anden gaffel for at få noget af chokoladen af og evt. lufthuller væk. Placer snitten på et stykke bagepapir. Tag en halv orangegren og læg den på toppen af snitten, før chokoladen størkner. Lad nu chokoladen størkne helt før snitterne kommes i en kagedåse eller på glas.