Det har netop været min fødselsdag og derfor skulle jeg selvfølgelig lave en kage. Jeg har haft nogle brombær fra min mormors have liggende i fryseren, som jeg længe har haft lyst til at bruge. Det var derfor oplagt med en brombærmousse. I flere år har jeg også overvejet en limemousse, men aldrig fået den lavet, men eftersom jeg havde tænkt mig at lave chokoladebunde til kagen, så tænkte jeg, at det ville passe godt med en frisk limemousse.

Jeg har pyntet kagen med det den indeholder: flødeskum, lime, brombær og chokolade. Det giver god mening at pynte en kage med de ingredienser, der allerede er i. Så er ens gæster forberedt på de smage, de kommer til at møde.

10-12 pers.

Ingredienser

Chokoladebunde:

  • 4 æg
  • 2 æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 225 g mel
  • 1 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl natural yoghurt
  • 1 dl mælk
  • 110 g mørk chokolade (jeg brugte 70 %)
  • 4 spsk kakao
  • 1 dl varmt vand
  • 170 g blødt smør (tag smørret ud i god tid)

Limemousse:

  • 3 bl. husblas
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl natural yoghurt
  • 0,75 dl sukker
  • Revet skal af 2-3 øko limefrugter
  • 0,5 dl limesaft (ca. 2-3 limefrugter)

Brombærmousse:

  • 300 g brombær
  • 4-5 bl. husblas
  • 3 dl piskefløde
  • 60 g past. æggeblommer
  • 75 g flormelis

Pynt:

  • Flødeskum
  • Revet øko limeskal
  • Hele brombær
  • Chokolade

Fremgangsmåde

Chokoladebunde: Forvarm ovnen til 175 grader. Klargør en 24 cm springform med et stykke bagepapir i bunden og smør på siderne.

I køkkenmaskinen piskes æggene og æggeblommerne til de skummer. Tilsæt så gradvist sukkeret til æggene, mens der fortsat piskes. Pisk æggene i 5 minutter til massen bliver let sej i det. Test det ved at tage piskeriset af maskinen og tegn ottetaller med piskeriset i æggemassen. Er ottetallerne tydelige i massen i få sekunder er massen klar.

Mens æggene piskes sigtes mel, natron, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål. I en tredje skål blandes yoghurt og mælk.

Smelt chokoladen over vandbad. I en fjerde skål blandes kakao og varmt vand til en mudret konsistens. Tilsæt den smeltede chokolade. Dernæst røres det meget bløde smør i chokoladeblandingen.

Tilsæt nu chokoladeblandingen til æggemassen. Pisk det sammen til det netop er blandet.

Herefter tilsættes det tørre og våde skiftevis. Start og slut med det tørre. Mix til blandingen er enstartet. Husk at skrabe ned fra siderne i skålen engang imellem.

Bag kagen i ca. 1 time, eller til den er fast. Afkøl kagen helt.

Skær kagen i to bunde (ret evt. toppen ved at skære “toppen” af). Placer den ene bund i bunden af en kagering (eller springform) på 22 cm i diameter. Beklæd kageringens sider med kageplast.

Skær 1,5-2 cm af nr. 2 bund, pak den ind i film og læg den til side.

Limemousse:
Læg husblassen i blød i koldt vand.

Pisk fløden til let skum.

Bland yoghurt og sukker og pisk det ved lav hastighed til sukkeret er opløst.

Kom limesaft og skal i en skål over vandbad. Kram vandet ud af husblassen og smelt den i saften. Sørg for at saft/husblas ikke er for varmt, når du blander det i yoghurtblandingen i en tynd stråle. Rør hurtigt og godt rundt, mens du hælder saft/husblas i. Vend flødeskummet i.

Hæld moussen over bunden i kageringen og sæt den i køleskabet i et par timer til den har sat sig.

Brombærmousse:
Placer nr. 2 bund oven på limemoussen.

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Mos brombærerne igennem en sigte så du 150 g pure/saft. Pisk fløden til let skum. Dernæst, i en anden skål, æggeblommer og flormelis helt stift.

Varm saften over vandbad og smelt husblassen heri. Sørg for det ikke er for varmt. Vend æggeblandingen i saften og hæld det hele tilbage i æggeblomme/flormelis skålen. Vend tilsidst fløden i.

Hæld moussen over bunden i kageringen. Sørg for at den kommer ned ude i kanterne omkring bunden, så du får nogle pæne sider.

Sæt kagen på køl til næste dag (også for smagens skyld).

Pynt kagen med flødeskum, limeskal, brombær og chokoladetunger før servering.