Marcipanæg med hasselnødder, nougat og sukker. Simpelt og lækkert!

Opskriften er fra Odense Marcipan. På deres hjemmeside finder du masser af andre lækre opskrifter på påskeæg og meget andet.

8 æg

Ingredienser

  • 12 g hasselnøddekerner
  • 12 g sukker
  • 12 g nougat
  • 125 g marcipan
  • 150-200 g mørk chokolade
  • Pynt: overskydende nougatkrokant

Fremgangsmåde

Kom hasselnødder og sukker på en lille pande og smelt sukkeret til det er gyldent. Kom nougaten på panden og lad det smelte ind i karamellen. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad den køle helt af.

Form 8 kugler af marcipanen. Skær hver kugle over og lav fordybninger i begge halvdele.

Hak den kolde krokant i mindre stykker og fyld det i fordybningerne. Gem lidt krokant til pynt. Sæt halvdelene sammen og form forsigtigt 8 æg.

Smelt chokoladen over vandbad og overtræk æggene. Pynt æggene med finthakket krokant.