Marcipanæg med hasselnødder, nougat og sukker. Simpelt og lækkert!
Opskriften er fra Odense Marcipan. På deres hjemmeside finder du masser af andre lækre opskrifter på påskeæg og meget andet.
8 æg
Ingredienser
- 12 g hasselnøddekerner
- 12 g sukker
- 12 g nougat
- 125 g marcipan
- 150-200 g mørk chokolade
- Pynt: overskydende nougatkrokant
Fremgangsmåde
Kom hasselnødder og sukker på en lille pande og smelt sukkeret til det er gyldent. Kom nougaten på panden og lad det smelte ind i karamellen. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad den køle helt af.
Form 8 kugler af marcipanen. Skær hver kugle over og lav fordybninger i begge halvdele.
Hak den kolde krokant i mindre stykker og fyld det i fordybningerne. Gem lidt krokant til pynt. Sæt halvdelene sammen og form forsigtigt 8 æg.
Smelt chokoladen over vandbad og overtræk æggene. Pynt æggene med finthakket krokant.