Åh, cheesecake! Jeg har drømt om at lave cheesecake meget længe og i weekenden kom endelig en mulighed: venindehygge. Skønt! Det endte med at blive en bagt cheesecake og med rabarber, da jeg skal have tømt ud i fryseren før de nye rabarbere titter frem i haven. Lad dig ikke skræmme af bagte cheesecakes. Det er slet ikke svært og smør du formen godt, så flækker den heller ikke.

Kagen har godt af at stå i køleskabet til dagen efter.

ca. 8-10 personer

Ingredienser

 • 300 g rabarber, rensede og i mindre stykker
 • 50 g rørsukker (kan udelades, hvis du ønsker en mere syrlig kompot)
 • 1 tom vaniljestang (den som du bruger til ostemassen)
 • 1 stang kanel
 • 200 g digestive kiks
 • 100 g smør, smeltet
 • 450 g naturel flødeost
 • 2 æg
 • 150 g rørsukker
 • korn af 1 vaniljestang
 • skal af 1 øko citron

Fremgangsmåde

Spænd bagepapir over bunden på en ca. 23 cm springform og smør siderne godt. Forvarm ovnen til 175 grader.

Start med at lave rabarberkompotten. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og gem dem. Kom rabarberstykker og en lille smule vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt sukker, den tomme vaniljestang og kanelstangen. Lad det koge ind til kompotten er tyk. Den skal ikke være for våd. Tag den af varmen og sæt den til side.

Kom digestiv kiks i en frostpose, luk posen og slå den med en kagerulle (pas på der ikke er for meget luft i posen for så vil den måske sprænge). Bliv ved indtil alle kiksene er helt knuste. Hæld krummerne over i en skål og tilsæt det smeltede smør. Bland det godt sammen og hæld det så i springformen. Tryk massen ud til en fast og ensartet bund.

Fjern vaniljestang og kanelstang fra rabarberkompotten og fordel kompotten over bunden.

Nu tilbage til vaniljekornene. Tag lidt af dit rørsukker og bland det med vaniljekornene, så de løsner sig fra hinanden. Rør så flødeost, æg, sukker, vanilje og citronskal sammen, evt. i en røremaskine med spaden i.
Hæld stille og roligt ostemassen over kompotten og bag kagen i 35-45 minutter midt i ovnen. Min fik 45 minutter. Vær blot sikker på at kagen har sat sig helt: med et par grydelapper tager du fat om springformen og ryster den blidt fra side til side. Hvis midten af kagen bævrer, er den ikke færdig. Køl kagen af og stil den i køleskabet til næste dag. 
Kør til kniv rundt i kanten af springformen, før du åbner den, for at være helt sikker på, at kagen ikke går i stykker.

Jeg serverede den med friske jordbær på toppen, men det er jo kun fantasien, der sætter grænser.