Det danske sommervejr arter sig ikke ligefrem, som vi havde håbet. Derfor må vi selv tage affære og skabe lidt sommerstemning. Og hvad siger sommer bedre end jordbær og hyldeblomst? Her forenet i en lækker lagkage.

Opskriften er fra Amo’s Den Store Bagebog 3. Jeg har dog ændret lidt opbygningen af kagen. Amo blander bærerne sammen med flødeskummet. Jeg lagde først bærerne på, så væsken kunne trænge ned i bundene og så flødeskummet ovenpå. Det gjorde jeg også for at slippe for at fløden evt. ville skille. Jeg kunne ikke rigtig forestille mig at komme al den væske ned i flødeskummet. Så hellere lade det suge ned i bundene.

Det eneste jeg måske ville lave om ved denne kage, er flødeskummet udenpå. Det bliver måske lidt for meget, hvis man ikke er flødeskumselsker. Desuden er det jo meget in med naked cakes  Og den ser smuk ud med det bløde flødeskum over jordbærerne, men så ville jeg nok ikke lave den dagen i forvejen, da flødeskummet og bærerne nok kommer til at se lidt triste ud. Har du tænkt dig at smøre den op, kan du sagtens lave den dagen i forvejen, men dog vente med at smøre den op til den skal serveres.

10-12 personer

Ingredienser

Lagkagebunde

 • 125 g sukker
 • 3 æg
 • 100 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver

Fyld

 • 500 g friske jordbær
 • 1 1/2 dl hyldeblomstsaft
 • Flormelis
 • 2 1/2 dl piskefløde

Pynt

 • 2 dl piskefløde
 • Friske jordbær
 • Lys chokolade

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader og placer risten på nederste rille i ovnen. Spænd et stykke bagepapir over bunden af en ca. 22 cm springform og smør siderne.

Pisk sukker og æg luftigt og let sejt. Bland mel og bagepulver i en anden skål og sigt det i æggesnapsen. Vend det stille rundt. Hæld dejen over i springformen.

Bag kagen i 20 minutter. Lad den køle af i formen. Du kan evt. føre en kniv rundt i kanten, mens kagen er varm, for at være helt sikker på, at den slipper i siderne.

Rens jordbærerne og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en skål, hæld saften over og vend dem rundt. Drys med flormelis og lad det stå og trække, mens kagen køler ned.

Del kagen i tre tynde bunde med en savtakket kniv. Pisk fløden til blødt skum. Læg den første bund på dit serveringsfad og læg halvdelen af jordbærerne på. Fordel også 1/3 af saften over bunden og halvdelen af flødeskummet. Læg den næste bund over og gentag. Kom den sidste saft på den tredje bund og afslut lagkagen. Pak den ind og stil den i køleskabet i min. 3 timer.

Pisk fløden til skum og smør kagen op. Rens jordbærerne og halver dem. Dekorer kagen med bærerne. Høvl chokoladen og drys den over kagen.