En moderne udgave af dessertklassikeren rødgrød med fløde.

Opskriften kalder på vaniljestænger, men du kan også sagtens bruge vaniljepulver eller sukker. Husk blot at hvis du bruger vaniljesukker, skal det ikke i, mens massen er kogende.

Jeg satte mine glas i fryseren for grøden var ikke stivnet efter 1-2 timer i køleskabet og det kunne jeg ikke lige vente på. Jeg tror, de stod der i 30-45 minutter og så var de helt stive.
Den hvide chokoladecreme ville ikke rigtig tykne for mig. Jeg synes ikke, det gjorde så meget. Så har man stadig følelsen af den klassiske rødgrød med fløde. Du vil sagtens kunne tilføje lidt husblas til cremen, når du tager den af varmen. Max 1/2 blad vil jeg mene. Cremen skal heller ikke blive for stiv.

2-4 stk.

Ingredienser

Rødgrød

 • 100 g friske rabarber
 • 150 g hindbær
 • 1/2 vaniljestang, kornene heraf og stangen
 • 1/2 citron, saften
 • 70 g sukker
 • 1 dl vand
 • 2 blade husblas

Hvid Chokoladecreme

 • 2 dl piskefløde
 • 8 g sukker
 • 1/4 vaniljestang
 • 50 g hvid chokolade

Pynt

 • Flager af hvid chokolade (kør en skarp kniv henover en bagsiden af en plade hvid chokolade og høvl chokoladen af)
 • Friske hindbær

Fremgangsmåde

Rens rabarberne og skær dem i tynde skiver. Læg dem op i en gryde og tilsæt hindbær, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, citronsaft, sukker og vand. Bring det i kog og lade det simre under låg i 10 minutter.

Sæt samtidig husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter.

Placer en sigte over en ren skål og kom rødgrøden i sigten. Kør godt rundt til der næsten kun er kerner og tråde fra rabarberne tilbage i sigten. Klem vandet ud af husblassen og kom det i den varme grød i skålen. Rør rundt til det er opløst. Hæld grøden i dine serveringsglas og sæt dem i køleskabet (eller fryseren hvis du er lidt tidspresset) til de er stivnet.

Bland fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i en kasserolle. Hak chokoladen fint og hæld det i en skål. Bring langsomt fløden i kog. Hæld fløden over chokoladen og lad det stå lidt. Rør så chokoladen ud i fløden. Lad cremen køle af til den er lun. Hæld den så over den stivnede rødgrød og sæt det i køleskabet.

Før serveringen pynt med lidt flager af hvid chokolade og evt. friske hindbær.