Dette er måske lidt af en herrekage, men damerne plejer nu også at kunne lide den. Der er gods i!

Smørcremen er amerikansk. Jeg ved godt, at den mere “voksne” udgave er swiss meringue, men indtil videre er jeg ikke særlig vild med nogle af dem jeg har afprøvet. De er simpelthen for søde. Denne smørcreme er fra Wilton og skulle eftersigende være den mest efterspurgte på Google  Den er også ganske fin. De bruger halvt palmin halvt smør for at øge smeltepunktet for smørcremen. Man kan også sagtens bruge 100 % smør, men jeg synes nu også, at palminen bidrager med en vis lethed, hvilket kan være meget rart i de til tider meget tunge smørcremer.

Den sidste ting er samlingen af kagen. Som du kan se på billederne smurte jeg først karamellen på og dernæst smørcremen. Jeg ville nok have foretrukket det i omvendt rækkefølge. Det ville gøre det lettere at smøre smørcremen ud + der ville være mindre vægt på til at presse karamellen ud, men det er ikke nemt, når man har en lille utilfreds pige i baggrunden. 

8-10 personer

Ingredienser

Chokoladekage

 • 100 g mørk chokolade (70 %)
 • 85 g smør
 • 2 spsk kakaopulver
 • 1/2 dl varmt vand, lige under kogepunktet
 • 2 æg
 • 100 g sukker
 • 1 dl naturel yoghurt eller creme fraiche
 • 1/2 dl mælk
 • 110 g mel
 • 1 tsk natron (3 g)
 • 1/4 tsk salt
 • ca. 200 g dulce de leche (1/2 dåse a 397 g)

Smørcreme

 • 95 g palmin, stuetemperatur
 • 113 g blødt smør
 • 1 tsk lys vaniljeekstrakt
 • 380 g flormelis (9,5 dl)
 • 1-2 spsk mælk

Pynt

 • Smørcreme
 • Dulce de leche
 • Mørk chokoladespåner

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Spænd et stykke bagepapir ud over bunden af en 20 cm springform.

Smelt chokoladen og smørret i en skål over vandbad. Kom kakaoen i en anden skål og bland den med det varme vand. Hæld den smeltede chokolade i og rør rundt. Lad blandingen køle af.

Pisk æggene luftige. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Pisk det i ca. 5 min. til det er blevet sejt. Æggesnapsen er færdig, når det du kan samle op med piskeriset “tegner” på det i skålen.

Mens æggesnapsen piskes, rører du yoghurten/creme fraichen sammen med mælken og sætter det til side.

Sigt mel, natron og salt sammen. Sæt til side.

Tilbage til æggesnapsen, som burde være klar nu. Hæld chokoladeblandingen i på en gang og fold det til chokoladen er indarbejdet i æggesnapsen. Skrab siderne og bunden af din skål godt for at sikre, at der ikke sidder æggerester nogle steder.

Bland nu skiftevis mel – mælk – mel – mælk – mel i og fold det i chokoladedejen.

Hæld dejen over i springformen og bag kagen midt i ovnen i 35-40 minutter. Tryk let på toppen af kagen for at se om den springer tilbage. Gør den det, er kagen færdig. Du kan også tjekke efter med en tandstik, som jo så skal komme op ad kagen ren.

Lad kagen køle helt af på en rist.

Smørcreme:
Sæt K-spaden på din røremaskine. Rør den bløde palmin og smør godt sammen. Skrab siderne og bunden af skålen flere gange for at undgå klumper af palmin.

Tilsæt vaniljeekstrakten.

Sigt flormelisen i en anden skål. Sæt røremaskinen på lav hastighed og tilsæt 1 dl ad gangen. Smørcremen bliver nu meget tør, men fortsæt. Til sidst tilsættes mælken 1 spsk ad gangen. Det er ikke sikkert, du har brug for 2, det kommer lidt an på, hvilken konsistens du ønsker, din smørcreme skal have.

Samling af kagen:
Flæk chokoladekagen i to bunde. Placer den nederste bund på dit serveringsfad og smør et godt lag smørcreme på. Hæld så karamellen over og fordel den. Læg toppen på. Smør lidt smørcreme på toppen og hæld lidt karamel på midten af smørcremen. Pynt med mørk chokoladespåner.