Min mand og jeg elsker Snickers. Jeg har længe gerne ville lave en Snickers kage med nougatfyld og hele molevitten, men har endnu manglet lejligheden til at få så bastant en kage lavet. I stedet lavede jeg disse super lækre Snickers cupcakes. En let og luftig chokolade cupcake, fyld af karamel og peanuts og peanutbutter frosting.

Du kan sagtens lave kagerne og frostingen dagen før. Kagerne opbevares i en lukket pose på køkkenbordet og frostingen på køl. Frostingen skal lige tages ud i god tid, så den kan “tø” lidt og så køres en gang på køkkenmaskinen med spartlen for at få den blød og luftig igen, før den kan sprøjtes ud på kagerne.

ca. 20 cupcakes

Ingredienser

 • 40 g kakaopulver
 • 95 g mel
 • 1/2 tsk natron
 • 3/4 tsk bagepulver
 • 2 æg
 • 100 g sukker
 • 100 g lyst muscovadosukker
 • 0,5 dl olie
 • 2 tsk vaniljeekstrat
 • 1 dl kærnemælk
 • 50 g hakket mørk chokolade vendt med et drys hvedemel

Frosting

 • 75 g blødt smør
 • 250 g creamy peanut butter
 • 120 g flormelis
 • 0,5 dl piskefløde
 • 1 tsk vaniljeekstrakt

Fyld

 • saltede peanuts
 • ca. 1/4 dåse dulce de leche (eller tyk karamelsauce)

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader og kom papirforme i en muffinsbageform.

Sigt kakao, mel, natron og bagepulver sammen i en skål. Sæt til side.

I en større skål pisk æg, sukker og muscovadosukker godt sammen til det er luftigt. Tilsæt olie og vaniljeekstrakt. Vend nu skiftevis tørt, kærnemælk, tørt og kærnemælk i. Vend tilsidst den hakkede chokolade i.

Fyld cupcakesformene halvt op og bag dem i ovnen i 16-18 minutter eller til en kødnål kommer ud ren, når stukket ned i en kage. Lad kagerne køle helt af på en rist.

Frosting
Rør smørret blødt og luftigt. Tilsæt peanut butter og rør til det er blandet helt sammen. Sigt flormelis i en seperat skål og tilsæt det ad to omgange. Når flormelissen er blandet helt ind i frostingen, tilsættes fløde og vanilje.

Fyld og pynt
Hak peanutsne og bland dem med karamellen. Skær det midterste af cupcakesne ud og fyld karamel/peanuts i hullet. Kom frostingen i en sprøjtepose med rund tyl (min var str 13) og sprøjt ud fra midten af kagen. Pynt med hele peanuts.