Min mormor forsyner os i øjeblikket med store mængder af blåbær. Og hvad er mere oplagt end blåbærmuffins? De er lækre og luftige. Søde med det syrlige fra blåbærerne.

12 mindre muffins eller 9 lidt større

Ingredienser

  • 100 g hvid hvede
  • 1 spsk maizena
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 100 g blåbær
  • 1 æg
  • 110 g græsk yoghurt
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 0,5 dl olie
  • 100 g sukker

Pynt

  • Perlesukker eller alm. sukker

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Kom papirforme i en muffinform og sæt den til side.

Sigt mel, maizena og bagepulver i en lille skål. Vend blåbærerne i melblandingen. Sæt til side.

I en større skål piskes æg, yoghurt og vanilje godt sammen. Tilsæt olie og sukker og pisk godt. Vend melblandingen forsigtigt i. Bland kun til det netop er ensartet for at sikre en luftig muffin.

Fyld muffinsformene 3/4 op og drys med sukker.

Bag i 25-30 minutter eller til en kødnål kommer ud ren.