Hvem kunne ikke godt drømme sig væk til en tropeø engang imellem? Piña colada ved poolen – ahh!  Desværre er det jo ikke altid, at man lige kan komme afsted.. men så kan man jo sætte tænderne i en piña colada cupcake!

Disse cupcakes består af en ananas-kokos kage med kokosbuttercream. Det er ikke, fordi kokosen smager vildt meget igennem i buttercream’en, men den giver en lækkert cremet konsistens. Man kan tilsætte lidt kokosekstrakt, hvis man gerne vil have en kraftigere kokossmag, men man skal huske på, at cupcaken også smager af kokos.

Jeg vil foreslå, at man ikke blender sin ananas helt flydende. Der må gerne være nogle mindre stykker i. 
Kokoscreme er den hvide creme, der ligger øverst i en dåse kokosmælk, når man åbner den. Du skal ikke røre det sammen med mælken, men bare forsigtigt tage kokoscremen ovenaf.

Vil man gerne have lidt sprut i sine kager, kan man f.eks. erstatte halvdelen af kokoscremen i frostingen med noget Malibu. Man kan også erstatte kokoscremen i kagen med Malibu, men her vil alkoholen fordampe under bagningen.

Dejen er meget flydende og hæver ikke så meget i ovnen, så du kan fylde godt med dej i hver form (dog ikke helt op).

NB! Jeg har halveret opskriften på frosting, da jeg synes den mængde, du ser på billederne, var for voldsom. Cupcaken blev simpelthen for sød og frostingens sødme overdøvede den gode smag af piña colada i kagen. Desuden har jeg fjernet den vaniljeekstrakt, der blev tilsat frostingen. Den har ikke rigtig noget at gøre i en piña colada og var også med til at gøre kagen for sød. Derfor kan du ikke lave lige så høj en frosting, som du ser på billederne.

12-14 stk.

Ingredienser

 • 90 g smør, smeltet og lidt afkølet
 • 140 g frisk ananas, blendet
 • 1,5 spsk kokoscreme
 • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
 • 2 æg
 • 130 g mel
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1/4 tsk natron
 • 35 g brun farin
 • 100 g sukker
 • 1/4 tsk natron
 • 15 g kokosmel

Frosting

 • 85 g smør, blødt
 • 180 g flormelis, sigtet
 • 30 ml kokoscreme
 • Evt. 1/4-1/2 tsk kokosekstrakt

Pynt

 • Ristet kokosmel (170 grader i 5-6 minutter – hold øje med det!)
 • Små ananastrekanter
 • Drinksparaplyer

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader og læg papirforme i en muffinsform.

Pisk smeltet smør, blendet ananas, kokoscreme og vanilje. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt efter hvert æg. I en anden skål sies mel, bagepulver og natron sammen. Brun farin og sukker sies også – mest for at få evt. klumper i den brune farin væk. Hæld de tørre ingredienser og kokosmelet i dejen og rør til dejen er ensartet.

Fyld godt med dej i dine papirsforme (3/4 op og måske lige en smule ekstra). Bag i ca. 25 minutter. Afkøl helt på rist (ude af metalformen).

Frosting:
Kør smørret på en køkkenmaskine i 3 minutter til det er cremet. Tilsæt halvdelen af den sigtede flormelis og rør det sammen. Tilsæt så den anden halvdel og kokoscremen (+ evt. kokosekstrakt). Bland det først ved lav hastighed og skru så op på høj og lad den køre i 3-4 minutter. Afhængig af hvilken konsistens du ønsker, kan du tilsætte mere flormelis eller kokoscreme. Jeg brugte kun det, der står i opskriften her og fik en lækker cremet og luftig buttercream.

Sprøjt eller smør din buttercream på de helt afkølede cupcakes. Dekorer med ristet kokosmel, ananasskiver og paraplyer.

Skål!