Min 1 årige datter er ret glad for risengrød, så det fik vi forleden – også selvom årstiden måske ikke lige er til det. I dag er det dog gråt og vådt, så der passer sådan en vintergrød vel egentlig meget godt ind. Nå, men hvad gør man lige med resten af den risengrød, man står med? Klatkager! Eller risklatter er der også nogle, der kalder dem.

Normalt vil man tilsætte en smule sukker til klatkagerne, men da kagerne også skulle være en snack til min datter valgte jeg at undlade det og i stedet tilsætte lidt vaniljepulver, som bare er tørret vanilje unden tilsat sukker. Man spiser jo alligevel noget sødt på klatkagen, så der er ingen grund til sukker i dejen.

Spis med f.eks. sirup, sukker, marmelade, is, frisk frugt, chokoladesauce eller hvad du nu lige kunne tænke dig! 

Ingredienser

  • ca. 600 g risengrød
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
  • 1/4-1/2 tsk kardemomme
  • 1/4 tsk vaniljepulver
  • 1 knsp salt
  • olie til stegning (eller en blanding af smør og olie)

Fremgangsmåde

Rør risengrød og æg helt sammen. Tilsæt mel og krydderier og rør igen til dejen er helt sammenblandet.

Varm en stor pande op med lidt oile og sæt klatkagerne på med en spiseske. Jeg brugte to små spiseskefulde til hver kage og bredte dem lidt ud. Steg dem på hver side ved middelvarme til de er gyldent brune. Læg dem over på et fad – dæk dem evt. med lidt staniol, så de holder varmen, mens du laver resten.

Så er de klar til servering  Nemt og hurtigt!