I dag skal jeg holde forsinket pigefødselsdag. Jeg ville gerne lave noget “hyggemad”, som vi kunne sidde lidt længe over og sludre. Det blev så til tapas. Så var der kun tilbage at få styr på kagen. Det plejer ellers at være kagen, jeg har styr på først, men denne gang ville jeg gerne prøve noget nyt og det skulle også på en eller anden måde passe lidt til tapas. Først var jeg ude i noget med pistacie, men så endte jeg et helt andet sted: blondie med mascarponecreme og friske hindbær. Jeg har aldrig prøvet at lave en blondie (som en brownie men med hvid chokolade) før.

Kagen blev rigtig god! Jeg lagde creme på lidt tidligt på dagen, så jeg kunne få taget nogle billeder i det dejlige solskin og så satte jeg kagen på køl. Jeg vil dog anbefale, at man venter med at smøre cremen på til lige før servering, så kagen ikke behøver at komme på køl. Kagen bliver ret hård af at stå i køleskabet (pga. smør og chokolade, der sætter sig), så hvis du gør ligesom mig, så tag kagen ud i god tid, så den kan nå at få varmen inden den skal serveres.

Næste gang jeg laver denne kage, så vil jeg prøve at piske ca. 1 dl fløde til let skum og vende det med mascarponen. Som cremen er her, så er den ret bastant. Jeg synes egentlig ikke, det gjorde noget, men hvis man ønsker en mere luftig creme, så er lidt letpisket flødeskum da helt klart oplagt.

8 (gode) stykker

Ingredienser

Blondiebund

 • 200 g hvid chokolade
 • 125 g smør
 • 110 g sukker
 • 2 æg
 • 120 + 10 g mel
 • 120 g friske hindbær
 • 100 g mandler, smuttede og finthakket

Mascarponecreme

 • 250 g mascarpone
 • 1/2 stang vanilje, kornene heraf
 • 2 spsk flormelis, sigtet

Pynt

 • 100 g friske hindbær

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Beklæd en ca. 21×21 form med først et stykke tilklippet bagepapir og så et andet krydset over, så bund og sider er dækket, men der ikke er “krøller” i siderne.

Hak 100 g af chokoladen fint og den anden del lidt grovere. Smelt smørret i en gryde og lad det blive let gyldent. Hæld det i en skål og tilsæt den finthakkede chokolade og rør rundt til det er smeltet.

I en anden skål pisker du sukker og æg til det lyst og tykt. Sigt 120 g af melet i og vend chokoladesmørret i. Vend rundt til det er blandet helt ind i hinanden. Vend de friske hindbær med de sidste 10 g mel. Tilsidst vender du forsigtigt de resterende 100 g chokolade, hele hindbær og mandler.

Hæld nu dejen i bageformen og bag i 30-35 min. Dine blondies er færdige, når de har fået en gylden skorpe. De skal stadig være bløde indeni. Lad kagen køle af i formen.

Mascarponecreme:
Pisk mascarpone med vaniljekorn og flormelis. Fordel cremen over den afkølede blondie.

Skær ca. 1/2 cm af den yderste kant på kagen, så dine stykker kommer til at stå helt skarpe. Skær så kagen i mindre stykker, f.eks. 10 × 3 cm.

Pynt stykkerne med hele hindbær og server.

Følg med på de sociale medier: