Jeg har kastet mig ud i noget, som jeg aldrig havde troet at jeg ville vove mig ud i! Sukkerfri muffins! Min datter er knapt halvandet år og jeg synes ikke det er nødvendigt at fylde hende med sukker. Men på den anden side skal det hele jo heller ikke være gulerødder og rugbrød. Især ikke når hun kan se, at vi andre sidder og spiser kager. Så er det da bedre at lave en kage, så hun kan spise med.

Jeg har altid sagt, at kager uden sukker ikke er en kage, og det ved jeg da heller ikke om jeg vil kategorisere disse muffins som kage. En muffin behøver jo heller ikke at være decideret kage. Denne blåbær og banan muffin er sød på den blide måde og ikke sukker-sød. Den smager rigtig dejligt, så hvis du savner en lidt sundere snack til timerne før fyraften eller til ungerne, mens aftensmaden bobler på komfuret, så er blåbær og banan muffins et oplagt valg!

Den ene spiseske maizena er med til at give lethed til muffinsne. I bl.a. USA og Storbritannien har de noget, der hedder cake flour. Det kan du nemt selv lave ved netop at blande mel og maizena (majsstivelse) godt sammen, helst gennem en sigte. Du kan sagtens udelade den og erstatte den med hvid hvede.

12 stk.

Ingredienser

  • 100 g hvid hvede
  • 1 spsk maizena
  • 1/2 spsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • 1 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 100 g blåbær
  • 1 æg
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2 modne bananer, mosede

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader og smør en metalmuffinform (eller brug papirsforme, men vær forberedt på at muffinsne vil sidde fast på papiret).

Sigt mel, maizena, bagepulver, natron, vaniljepulver og kanel sammen. Sørg for at det er blandet helt sammen. Vend blåbærerne i. I en anden skål piskes ægget kort med en gaffel. Rør den græske yoghurt og mosede bananer i. Tilsæt de tørre ingredienser med blåbær på én gang og rør til det netop er sammenblandet. Rør ikke for meget, for så mister du luftigheden i dejen.

Fordel nu dejen i de 12 huller i muffinsformen. Bag muffinsne i ca. 25-30 minutter.