Der er gang i rabarberne i haven og min mor kom forbi med en flaske hjemmelavet hyldeblomstsaft. What to do? 

Der blev fremtryllet en lækker dessert, som emmer af sommerstemning.

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 1 dl sukker
  • 12 stk ladyfingers (cirka)
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1/2 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 4 past. æggeblommer
  • 250 g mascarpone
  • 3 past. æggehvider
  • Høvlet eller revet mørk chokolade

Fremgangsmåde

Rens rabarberne og skær dem i ca. 2 cm stykker. Kom dem op i en gryde og sukkeret over. Lad det koge til rabarberstykkerne bliver bløde, men ikke udkogte. Lad det køle helt af.

Læg ladyfingersne i dit dybe serveringsfad og hæld hyldeblomstsaft over.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tag en lille smule af sukkeret og bland det med kornene. Kom vanilje, sukker og æggeblommer i en skål og pisk det lyst og luftigt. Pisk evt. mascarponen blød i en separat skål og kom det så op i æggemassen. Pisk til det lige er blandet sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i mascarponecremen.

Fordel rabarberkompotten over ladyfingersne. Spred mascarponecremen ud. Sæt tiramisuen i køleskabet i nogle timer.

Lige før servering drysses chokoladen over.