Der er gang i rabarberne i haven og min mor kom forbi med en flaske hjemmelavet hyldeblomstsaft. What to do?
Der blev fremtryllet en lækker dessert, som emmer af sommerstemning.
Ingredienser
- 400 g rabarber
- 1 dl sukker
- 12 stk ladyfingers (cirka)
- 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
- 1/2 vaniljestang
- 50 g sukker
- 4 past. æggeblommer
- 250 g mascarpone
- 3 past. æggehvider
- Høvlet eller revet mørk chokolade
Fremgangsmåde
Rens rabarberne og skær dem i ca. 2 cm stykker. Kom dem op i en gryde og sukkeret over. Lad det koge til rabarberstykkerne bliver bløde, men ikke udkogte. Lad det køle helt af.
Læg ladyfingersne i dit dybe serveringsfad og hæld hyldeblomstsaft over.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tag en lille smule af sukkeret og bland det med kornene. Kom vanilje, sukker og æggeblommer i en skål og pisk det lyst og luftigt. Pisk evt. mascarponen blød i en separat skål og kom det så op i æggemassen. Pisk til det lige er blandet sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i mascarponecremen.
Fordel rabarberkompotten over ladyfingersne. Spred mascarponecremen ud. Sæt tiramisuen i køleskabet i nogle timer.
Lige før servering drysses chokoladen over.