Disse cookies har en lækker sprød skorpe og en blød karamel midte. Opskriften kommer fra Cupcake Jemma. Hun laver så mange lækre ting! Jeg har kun udskiftet hendes karameller med noget dulce de leche. Jeg havde en åben dåse stående i køleskabet, som skulle bruges.

18 cookies

Ingredienser

  • 350 g mel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 230 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 155 g brun farin
  • 45 g rørsukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 18 tsk dulce de leche (eller anden tykkere karamel)

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.

I en mindre skål blandes mel, salt og natron.

Rør det bløde smør og de tre slags sukker sammen. I en lille skål piskes æg og vanilje let sammen. Rør det i smør-sukker blandingen til det er blandet helt sammen. Kom tilsidst melet i og rør igen til det er fuldt sammenblandet.

Afvej nu cookiesne så de får samme størrelse: tag 2×25 g til hver cookie. Tril dem til kugler og pres dem lidt flade. Kom en teske dulce de leche på den ene af de to cookiebunde og læg dem anden over og pres siderne sammen. Læg cookiesne på bagepapir med god afstand imellem dem, da de flyder meget ud.

Bag cookiesne i 10-12 minutter. Lad dem køle af på bagepladerne.

Opbevar cookiesne i en kagedåse.