Marengsen her er oprindeligt til en roulade, som jeg lavede for mange år siden. Jeg fik lyst til at lave den igen for nylig, men valgte så at lave den som lagkage. Det er en ret sød marengs pga. marcipanen, men det modvejes af den friske frugt.

Hvis du ønsker en mere stringent udseende kage, kan du komme marengsen i en sprøjtepose og sprøjte den ud på cirklerne på bagepapiret.

Kagen er ikke god at gemme. Marengsbundene bliver meget bløde, hvis kagen får lov at stå for længe.

8-10 personer

Ingredienser

  • 6 æggehvider
  • 220 g sukker
  • 1/2 tsk eddike
  • 200 g marcipan
  • 3 spsk mel

Fyld

  • 1/2 L piskefløde
  • 100 g mørk chokolade, hakket
  • ca. 1-1,2 kg frisk frugt (jordbær, hindbær, blåbær, kirsebær) – skyllet og tørt. Skåret i små stykker. Gem evt. nogle pæne stykker til pynt

Fremgangsmåde

Pisk æggehviderne stive (start langsomt indtil store bobler dannes og skru så op på høj hastighed. Derved får du en mere stabil stivhed). Fortsæt med at piske mens du tilføjer 110 g af sukkeret én spiseske ad gangen. Tilsæt resten af sukkeret og eddiken og pisk til det er helt stift.

Forvarm ovnen til 125 grader (varmluft hvis du bager flere ad gangen).

Riv marcipanen i marengsen og sigt melet i. Vend det forsigtigt (men grundigt) rundt. Tegn 20 cm cirkler på bagsiden af fire stykker bagepapir, vend papirerne, smør cirklerne med smør og fordel marengsen på de fire stykker. Bag dem i ovnen i ca. 45 minutter. 
Jeg har plads til tre ad gangen i min ovn og lod den sidste stå dækket af husholdningsfilm på køkkenbordet.

Lad dem køle af på bagepapiret.

Pisk fløden til skum og fordel 1/4 del af en over bunden. Drys med chokolade og fordel 1/3 af frugten. Fortsæt til du har lagt alle bundene på. På toppen kommer du den sidste klat flødeskum på midten og dekorerer med hele stykker frugt. Server straks.