Ah! Mere chokolade! En kage, der får enhver chokoladeelskers hjerte til at smelte!

Opskriften er inspireret af The Hummingbird Bakerys Mississippi mud pie.

8-10 personer

Ingredienser

Bund

 • 220 g mel
 • 1/4 tsk salt
 • 125 g smør
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 2 spsk koldt vand
 • ris, tørrede bønner eller lignende til blindbagning (ukogte)

Fyld

 • 150 g mørk chokolade 70%
 • 50 g smør
 • 1 spsk sirup
 • 6 æg
 • 300 g lys muscovado sukker
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • 3 1/2 dl piskefløde
 • 250 g friske brombær
 • en håndfuld kakaonibs eller høvlet mørk chokolade

Fremgangsmåde

Bund
Bland mel, salt, smør og sukker i en skål til det ligner sand. Tilsæt én spiseske mælk ad gangen og ælt det godt. Tilsæt kun den mælk du synes er passende (jeg brugte 3 1/2 spsk). Lad dejen hvile i 1/2 time i køleskabet (eller vær uartig ligesom mig og brug den med det samme).

Forvarm ovnen til 170 grader.

Rul dejen ud på et stykke bagepapir, så den passer til din tærteform (ca. 26 cm). Tag bagepapiret og flip det på hovedet over formen. Tag forsigtigt bagepapiret af og ret dejen til i formen. Kør din kagerulle henover tærteformens kanter, så det overskydende dej falder af. Ret igen kanterne lidt til. Læg et stykke bagepapir (evt. det fra udrulningen) over tærtebunden og fyld det med ris, bønner eller lignende til blindbagning. Bag nu tærtebunden i 10 minutter. Tag så bagepapiret med fyld ud og bag bunden i yderligere 10 minutter.

Imens tærten bager laves fyldet.

Fyld
Hak eller bræk chokoladen i mindre stykker og læg dem i en skål, der kan tåle at stå over vandbad. Tilsæt smørret og siruppen. Smelt det sammen over et simrende vandbad. Tag det derefter af varmen og lad det køle lidt ned, mens du laver resten af fyldet.

Kom æg, sukker og vanilje i en stor skål og pisk det godt sammen. Hæld langsomt den let afkølede chokoladeblanding i, mens du pisker på lav hastighed. Hæld så dejen i tærteformen og bag den i 35-40 minutter. Tjek efter 30 minutter, hvis du har en “hurtig” ovn. Stil tærten på en rist og lad den køle ned. Dæk den så med film og kom den i køleskabet til næste dag.

Før servering piskes fløden til en let skum, som fordeles over den kolde kage. Pynt med brombær og kakaonibs og server.