Første gang jeg fik french toast var i Singapore på Jimmy Monkey Café (hvis du nogensinde er i Singapore er Jimmy Monkey værd et besøg). Det smagte bare godt! Hver gang jeg har bladret gennem Nikolaj Kirks Hverdagsmad og set opskriften på brioche og arme riddere har jeg altid syntes, at det det lød alt for mærkeligt med brød gennemvædet af en æggeblanding. Nu har jeg prøvet at genskabe oplevelsen fra Singapore. Det er en luksus udgave af french toast med piskefløde. Du kan sagtens lave dem med ren mælk.

Det er vigtigt, at du har noget godt brød – ikke bare toastbrød. Jeg lavede mine arme riddere med surdejsbrød af hvede og rugmel.

2 personer

Ingredienser

 • 2 æg
 • 0,75 dl piskefløde
 • 1/4 dl mælk
 • 2 spsk sukker
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • 1 tsk kanel
 • 4 skiver brød (gerne daggammelt)
 • smør til panden
 • flormelis
 • frugt (f.eks. banan og blåbær)
 • ahornsirup

Fremgangsmåde

Slå æggene ud i et dybt fad og pisk dem let. Tilsæt fløde, mælk, sukker, vanilje og kanel og pisk det godt sammen. Læg to skiver brød i blandingen og pres let ned på dem. Lad dem ligge lidt og vend dem så om og lad dem ligge i blød i ca. 1/2 minut.

Imens varmes en pande op til middelvarme og smelt en god klat smør. Læg de to stykker brød på panden. Gentag iblødsætningen med de to sidste skiver brød. Steg brødskiverne et par minutter på hver side eller til de er gyldne. Stabel brødstykkerne, sigt flormelis over og pynt med frugt. Server og hæld ahornsirup over.