Eller næsten en chokolade drømmekage. Chokoladebunden er lækker og svampet og passer perfekt til den knasende kokostopping. Det er bestemt en kage, man godt liiige kan tage et ekstra stykke (eller to) af.

10-20 personer (alt efter hvor kageelskende man er)

Ingredienser

 • 200 g smør
 • 100 g mørk chokolade (jeg brugte 55 %)
 • 350 g sukker
 • 4 æg
 • 1 tsk vaniljeessens
 • 150 g mel
 • 50 g kakao
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk salt

Kokostopping

 • 200 g kokosmel
 • 150 g sukker
 • 1 dl lys sirup
 • 100 g smør
 • 1 1/2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader og forbered en ca. 20×35 bageform med bagepapir.

Smelt chokolade og smør i et vandbad. Når det er smeltet sammen, tager du det af varmen og lader det køle ned. Pisk imens æg og sukker sammen til en sej æggesnaps (du skal piske i ca. 3-5 min.). Tilsæt vaniljeekstrakt og pisk det hurtigt ind i massen.

Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen og vend det i æggesnapsen. Vend så den afkølede chokoladeblanding i.

Hæld dejen i din form og bag den i 15-20 min. Kagen skal ikke være helt færdigbagt, men den skal kunne bære toppingen, så hvis din kage føles helt blød på midten, så giv den lige et par minutter ekstra, før du kommer toppingen på.

Topping
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det smelte sammen.

Når kagen er blevet fast, tages den ud og toppingen fordelen over kagen (vælt ikke bare hele toppingmassen ud på midten af kagen, da der vil være fare for at den falder sammen). Sæt kagen tilbage i ovnen og lad den bage i ca. 10 minutter til toppingen er gylden.