Thanksgiving nærmer sig (24. november). I et par måneder har jeg afprøvet forskellige opskrifter af pumpkin pie. Resultatet er denne lækre, bløde og krydrede græskartærte.

Jeg har altid haft en idé om, at pumpkin pie var noget helt fantastisk! Men jeg har aldrig set græskarpuré i nogle danske supermarkeder. Men nu er de begyndt at have “udlandsreoler” med f.eks. amerikanske og britiske varer. Det var på den reol, jeg spottede græskarpuréen i Meny og så var der jo ingen undskyldning for ikke at prøve pumpkin pie længere. Jeg ved ikke om den smager som jeg havde regnet med, men den smager godt! Sødt men også krydret – den søde græskar møder kanel, nellike og ingefær. Det er næsten alle julekrydderierne, der er i spil.

10-12 personer

Ingredienser

Bund

 • 200 g hvedemel
 • 1 knsp salt
 • 1 spsk flormelis
 • 100 g koldt smør
 • 1 æggeblomme
 • 2-3 spsk koldt vand (hold igen med vandet)
 • (tørrede bønner, ris eller lign. til blindbagning)

Græskarfyld

 • 1 æg
 • 425 g græskarpuré (1 dåse)
 • 2 1/2 dl kondenseret mælk (ca. 397 g ~ 1 dåse)
 • 115 g melis
 • 110 g brun farin
 • 3/4 tsk stødte nelliker
 • 1 tsk salt
 • 3/4 tsk stødt kanel
 • 1/4 tsk stødt ingefær
 • 1 spsk hvedemel

Pynt

 • 1 1/2 dl piskefløde
 • Evt. kanel

Fremgangsmåde

Bund
Bland mel, salt, flormelis og koldt smør sammen med fingerspidserne til det bliver let gult i farven og får en konsistens som sand. Tilsæt så æggeblomme og 1 spsk vand. Saml igen hurtigt dejen med væsken. Tilsæt lidt mere væske indtil den kan samles. Men sørg for ikke at komme for meget væske i, da det får dejen til at trække sig sammen i ovnen og derfor glide ned af tærteformens sider. Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet i 30 min.-1 time for at få den til at hvile, så den er nemmere at rulle ud.

Forvarm ovnen til 170 grader. Rul dejen ud så den passer til en ca. 25 cm tærteform. Beklæd formen med dejen. Prik nogle huller i bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden og hæld dine blindbagningsbønner, ris eller lign. i. Blindbag bunden i 10 min. Fjern bagepapir med bønner og bag den i yderligere 10 min. Tag bunden ud.

Fyldet
Imens bunden blindbager forberedes fyldet. Slå ægget ud i en stor skål og pisk det let med piskeris. Læg en sigte over skålen og hæld sukker og brunfarin op i den. Rør/pres de to sukkerarter sammen, så der ikke er nogle klumper i den brune farin. Vend det ned i ægget. Tilsæt kanel, ingefær, nellike og salt. Pisk det sammen. Tilsæt kondenseret mælk og græskarpuré. Tag igen sigten og kom den ene spiseskefuld mel igennem den. Pisk igen til det er sammenblandet.

Hæld fyldet op i bunden og sæt den i ovnen igen. Bag den i 30-40 min., eller til fyldet er blevet fast rundt i kanten. Tjek evt. med en kødnål ca. 2 cm ind fra kanten; kommer den op ren, så er tærten klar. Midten må gerne være lidt blævrende.

Lad kagen køle helt af på en rist.

Pynt
Pisk fløden til let skum og kom det i en sprøjtepose med en stjernetylle og dekorer kagen. Drys med kanel over flødeskummet og server kagen til en god kop kaffe eller te.

Følg med på de sociale medier: